ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κοινωνία

Θεσσαλία: Φρικιαστικές είναι οι εικόνες από την αποσύνθεση των νεκρών ζώων στο θεσσαλικό κάμπο

Θεσσαλία-νεκρά ζώα

Θεσσαλία: Φρικιαστικές είναι οι εικόνες από την αποσύνθεση των νεκρών ζώων στο θεσσαλικό κάμπο

 

Ανυπολόγιστες είναι οι συνέπειες από τη μεγάλη καταστροφή στο ζωικό κεφάλαιο και στους κτηνοτρόφους στον θεσσαλικό κάμπο, ενώ ο υγειονομικός κίνδυνος από μολυσματικές ασθένειες παραμένει στο κόκκινο.

Η αποπνικτική μυρωδιά θανάτου από τα χιλιάδες νεκρά ζώα εξαπλώνεται σε αρκετές περιοχές αλλά και σε άλλες, που δεν έχουν πληγεί, καταδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, υποστήριξε μιλώντας στη Βουλή χθες, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την καταστροφή πως η αποκομιδή των ζώων έχει φτάσει στο 75%.

Όπως όμως φαίνεται από την παρακάτω φωτογραφία, δεν φαίνεται να τηρούνται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως θα περίμενε κανείς.

Κτηνοτρόφος στα Τρίκαλα γράφει στην ανάρτησή της «26 του Σεπτέμβρη σήμερα, μηχανικούς δεν μπορούμε να φέρουμε στο στάβλο να ξεκινήσουμε επισκευές, τα ζώα τα βγάλαμε από μέσα πριν 5 μέρες και παραμένουν έξω από την περίφραξη. Καθόμαστε και κοιτάμε από μακριά και διαβάζουμε άρθρα για το πόσο πονάνε Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι με την καταστροφή που βρήκε τον κόσμο».

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι αφόρητη για τους κατοίκους, που αντικρύζουν τα ζώα να αποσυντίθενται σε κοινή θέα.

 

Related posts

Μ.Γκάγκα: «Το φθινόπωρο θα υπάρξει νέα αναμνηστική δόση εμβολίου

Newsroom

Επιδημιολόγος Τ.Παναγιωτόπουλος: «Να αναθεωρηθεί η αναστολή εργασίας για τους 6.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς»

Newsroom

Τι αποφάσισε η Εκκλησία για τα μέτρα για τον κορωνοϊό: Ανοικτοί οι Ναοί λέει η ΔΙΣ – Κλείνω τις Εκκλησίες λέει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Newsroom