ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Απόψεις

Θεσσαλία: «Και τώρα κάντε όλοι το σταυρό σας»

θεσσαλικός κάμπος κάντε όλοι το σταυρό σας

Θεσσαλία: «Και τώρα κάντε όλοι το σταυρό σας» -H απάντηση της εξουσίας στους πλημμυροπαθείς του θεσσαλικού κάμπου

 

Και τώρα κάντε το σταυρό σας αυτήν την απάντηση έδωσαν από την περιφέρεια Θεσσαλίας στους πλημμυροπαθείς με αφορμή την επερχόμενη κακοκαιρία.

 

Μάνα μου, χωριό μου, συγχωριανοί μου και εσείς που είσαστε στην ίδια μοίρα…

Τα χωριά μας όπως και το χωριό μας Μεγάλα Καλύβια είναι ο τόπος που μεγαλώσαμε, εκεί που ξύπνησαν  όλες μας οι αισθήσεις εκεί που έχουμε όλοι μας τις παιδικές αναμνήσεις..

Αυτό το χωριό με την ονομασία Καλύβια είναι γνωστό φίλοι μου προ του 1500 ( από το ο τόπος μας κι ο κόσμος μας του Νικολάου Στεφ.Χιωτη).

Τώρα αυτό το χωριό μας σήμερα, εν ετη 2023 απειλείται όχι από τους Τούρκους που έμεινε όρθιο αλλά από την ανικανότητα των ανθρώπων που βρίσκονται στην εξουσία, Πρόεδρος, Δήμος, Περιφέρεια και φυσικά η ίδια η Κυβέρνηση.

Ο ένας ρίχνει τον μπαλάκι στον άλλο και αυτό το θεωρούν ότι μπορεί να είναι ελαφρυντικό, δικαιολογία, για να αποποιηθούν ευθύνες και να βγουν λάδι…

Λυπάμαι η σκληρή αλήθεια είναι άλλη, είσαστε συνένοχοι όλοι.

Στέλνετε μηνύματα εγκατάλειψης, 112 για να σωθούν οι ζωές της μάνας μου, του πατέρα μου, του αδερφού της αδερφή των συγχωριανών μου, των παιδιών  μας όμως στην πραγματικότητα τους έχετε εγκαταλείψει στο όνομα της κλιματικής αλλαγής και με βοήθεια μόνο από τον Θεό….

Γέφυρα Πευκόφυτου – ποταμός ΠάμισοςΣε ένα χωριό σχεδόν κωμόπολη όπως είναι τα Μεγάλα καλύβια που δεν δημιουργήθηκε ποτέ αποχετευτικό σύστημα, ενώ φωνάζαμε εδώ και χρόνια στον τέως δήμαρχο να μας εντάξη μέσα στα έργα για κάποιο λόγο όμως μας αγνοούσε, έλεγε δεν υπάρχουν χρήματα ενώ χρήματα για άλλες δράσεις έβρισκε για να κάνει μέσα στην πόλη των Τρικάλων, όπως επίσης δεν ενδιαφέρθηκε ούτε μετά τον Ιανό μαζί με την περιφέρεια να συνεργαστεί (και να πούνε ρε παιδιά αυτή εδώ κοντέψανε να πνιγούνε τι πρέπει να κάνουμε από αντιπλημμυρικά έργα  ποια ποτάμια πρέπει να καθαρίσουμε, ποια αποχετευτικά κανάλια;) και όχι να πουλάμε μούρη Τρίκαλα η πρώτη ψηφιακή πόλη και κουραφέξαλα ….

ΚΥΡΙΟΙ  ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ

 

Οικολογία 

Και συνεχίζω το ΦΕΚ που ψήφισε η βουλή γράφει ότι πρέπει να γίνει καύση των ζώων και εσείς τους βάλατε να τα θάψουν λες και αυτά δεν θα πάνε στον υδροφόρο ορίζοντα..

Για ποιο οικοσύστημα πραγματικά ενδιαφέρεστε πείτε μας λίγο φάσκετέ και αντιφάσκετε κοροϊδεύετε τον κόσμο και όλους μας, εσείς οι ίδιοι  μιλάτε για πράσινη αλλαγή και αμέσως εσείς οι ίδιοι που βρίσκετε στην εξουσία δίνετε πάλι εντολή να κάνουνε  ότι πρέπει για να καταστρέψουμε το περιβάλλον.

Κατά τα άλλα…πράσινη πόλη το χωριό δίπλα στην πιο σύγχρονη πόλη της Ευρώπης!!

 

Οι κόποι μια ολόκληρης ζωής

Αχ πατέρα και  μάνα….σου πήραν την περηφάνεια σου, σε εξευτελίζουν ..έφτασες σε αυτή την ηλικία να ξαπλώνεις μέσα σε ένα σπίτι με ένα ράτζο… αφού όλα τα άλλα ,οι κόποι μια ολόκληρης ζωής έφυγαν όπως έφυγαν και τα νερά….

Τα 6600 ευρώ μάνα τα πήρες που δίνει το κράτος ;;

Οικοσυσκευές πήρες;

Κρεβάτι –  στρώμα  πήρες που θα κοιμηθείς το βράδυ;

Πήρες καινούργια πλακάκια;

Έφερες μαστόρους για να επισκευάσουν και να  βάψουν το σπίτι;

Έφτιαξες μάνα τις ντουλάπες  για τα ρούχα  και τα  ντουλάπια κουζίνας  να βάλεις κανένα πιάτο.. να τρως και να έρχονται να σε βλέπουν τα εγγόνια;

Πήρες καινούργιες πόρτες αφού φούσκωσαν από το νερό ;

Μάνα.. πήρες καναπέ  έμεινε καμία καρέκλα ,τραπέζι…

Αχ μάνα πόσο  είσαι τυχερή που  έχεις τα τούβλα τριγύρω .

Εσύ γείτονα …που είσαι ζωντανός χάρη στο 112..μην ανησυχείς που το σπίτι σου δεν υπάρχει..

Όλα είναι καλά. Ζεις θα τα φτιάξεις όλα πάλι. Το κράτος είναι εδώ και για σένα..

Θα πάρεις ζεστό χρήμα… δάνειο και θα το ασφαλίσεις και έτσι δεν θα έχεις ανάγκη το κράτος μεθαύριο.

Αχ χωριό μου χωριουδάκι… τι να σου πω!

Θα σε παρακαλέσω με δάκρυα στα μάτια…μην λυγίσεις, μην φύγεις αλλά με ποιο δικαίωμα…

Όταν όλα είναι διαλυμένα όχι μόνο υλικά αλλά και ψυχικά μέσα σου…

Πως να σηκωθείς…..

Αχ μάνα μου, αχ χωριό μου..

Η εξουσία 

Εσείς όλοι όσοι έχετε αναλάβει εξουσία στη Θεσσαλία  τοπικοί παράγοντες, τοπικοί αυτοδιοίκησή – περιφέρεια αλλά συμπεραβαλόμενη και της  κυβέρνησης και επιθυμείτε να συνεχίζετε να την έχετε καλό θα ήταν να πράξετε άμεσα  τα παρακάτω:

 

Α) Να κάνετε το σταυρό σας να μην πλημμυρήσουν πάλι τα χωριά μας και δημιουργηθούνε περεταίρω προβλήματα στους κατοίκους των χωριών…

Β) Να γίνει άμεσα η περισυλλογή όλων των σκουπιδιών από όλα τα χωριά αλλά και τα ποταμιά  της Θεσσαλίας

Γ) Να δημιουργηθούνε τα κατάλληλα ασφαλή αντιπλημμυρικά έργα όπως σωστή  επιδιόρθωση σπασμένων αναχωμάτων γύρω από τα χωριά της Θεσσαλίας,  φράγματα στα κατάλληλα σημεία των ποταμών, και γενικά όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα  που χρειάζεται ο θεσσαλικός κάμπος ώστε να μην το δούμε άλλη φορά πνιγμένο….

Δ)Το τοπίο σχετικά με τις αποζημιώσεις των σπιτιών που κατέρρευσαν, που υπέστησαν ανεπανόρθωτη ζημιά ή μικρότερες ζημιές παραμένει θολό πράξτε τα δέοντα άμεσα….
Ε)Το ύψος των αποζημιώσεων που προβλέπει ο ΕΛΓΑ είναι ανεπαρκές για να καλύψει τις ζημιές που έγιναν σε φυτικό, ζωικό κεφάλαιο και σε μηχανήματα.
Ζ) Να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου για να μπουν οι άνθρωποι σε σειρά. Φιλοξενία σε ξενοδοχεία η δομές των δήμων για όσους έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους.
Η) Αρκετοί πλημμυροπαθείς δεν πρόλαβαν να ταχτοποιήσουν τα χαρτιά τους σχετικά με κληρονομιές, παραχωρήσεις κλπ, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται στο Ε9 η κατοικία τους και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Πρέπει να ανοίξει ξανά η ηλεκτρονική πλατφόρμα και να δοθεί χρόνος για τα Ε9 που κατατέθηκαν μετά την 8η Σεπτέμβρη που προβλέπει η πλατφόρμα.

 

 Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Εδώ πρέπει να τονίσουμε για εσάς που βρίσκεται ακόμη στην εξουσία και αυτό το καιρό τρέχετε  να ξαναβάλετε υποψήφιοι για τοπικοί πρόεδροι, Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες και τοπικοί σύμβουλοι σας λέμε ότι όλη αυτή η καταστροφή που υπέστησαν τα χωρία μας και οι πόλεις μας έχουνε  την υπογραφή σας. Και μέσα σε αυτό είναι και το χωριό μας τα Μεγάλα καλύβια που υπέστη μεγάλη καταστροφή.

Οι συχωριανοί μου  με μεγάλες δυσκολίες προσπαθούν να στήσουν ξανά τα νοικοκυριά τους  από την αρχή, οι κόποι μια ολόκληρης ζωής «βυθισμένοι» και πεταμένοι στο δρόμο. Σπίτια γκρεμισμένα και νοικοκυριά κατεστραμμένα.

Επιχειρήσεις κλειστές και αγροτικές εκτάσεις μέσα στη λάσπη.

Οι κάτοικοι συνεχίζουν να  ζούνε με τον φόβο μιας νέας καταιγίδας, ενώ  βρίσκονται  μέσα στην απελπισία, την αγανάκτηση και την οργή προσπαθώντας να βάλουν μια σειρά.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη από τη βοήθεια της Πολιτείας αλλά για άλλη μια φορά η ιδιά η πολιτεία αποδεικνύει το πραγματικό της πρόσωπο  είναι απών και τους γυρνάει την πλάτη.

Κατά τα αλλά, θέλετε και ψηφιοποιήσει τρομάρα σας εδώ φανήκατε ανίκανοι να διαχειριστείτε  να φτιάξετε πέντε  σωστά αντιπλημμυρικά έργα στην Θεσσαλία  ώστε να μην πνιγεί, η ψηφιοποιήσει σας μάρανε και οι ψηφιακές τεχνολογίες…..

Λοιπόν για αυτό σας μεταφέρουμε το μήνυμα τον πλημμυροπαθών κατοικούν,  εσείς όλοι που είστε  η εξουσία  από των πρώτο μέχρι τον τελευταίο κρίκο της αμάξης που βρίσκεστε στην επάνω καρέκλα,  κάντε και εσείς πρώτα το σταυρό σας και προσεχθείτε στο θεό, ο θεσσαλικός κάμπος στην επερχόμενή καταιγίδα και στον επερχόμενο χειμώνα που περιμένουν να διανύσουνε τα χωριά του θεσσαλικού κάμπου που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, να μείνουν ανέπαφα από κάθε κακό καιρικό φαινόμενο…..

 

Τα χωριά μας έχουν ιστορία είναι η ρίζα μας δεν θα επιτρέψουμε να τα εξαφανίσετε

 

 

Κ.Τ.

Πηγή greekaffair.news

Related posts

Βουλγαρία: Ο αφανής παράγοντας του πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom

Άρθρο Μίκη Θεοδωράκη: Ο Πολιτισμός και ο… κοασμός των βατράχων

Newsroom

Έτσι ξαφνικά αρχίσαν να ξεφυτρώνουν Αιολικά Πάρκα Στην Ελλάδα… Και σώθηκε η γερμανική βιομηχανία ανεμογεννητριών

Newsroom