ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κοινωνία

Θεσσαλία – Μ. Καλύβια Τρικάλων: Δυόμιση μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες παραμένουν άλυτα σημαντικά προβλήματα

Θεσσαλία – Μ. Καλύβια Τρικάλων: Δυόμιση μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες παραμένουν άλυτα σημαντικά προβλήματα

 

Δυόμιση μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους, στα Μεγάλα Καλύβια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς, ακόμα παραμένουν.

 

Το πρωί της Τετάρτης, η Επιτροπή Πλημμυροπαθών των Μεγάλων Καλυβίων συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά, μεταφέροντας την αγανάκτηση των συγχωριανών τους για την καθυστέρηση που καταγράφεται στην διευθέτηση μιας σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν.

 

Σημειώνεται ότι από χθες κατέφθασαν οι πρώτοι οικίσκοι στα Μεγάλα καλύβια ώστε να τοποθετηθούν στα οικόπεδα των πλημμυροπαθών.

 

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Το στεγαστικό πρόβλημα παραμένει και όσο χειμωνιάζει, δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ» ανέφερε το μέλος Επιτροπή Πλημμυροπαθών των Μεγάλων Καλυβίων Μαριλένα Χαχάμη.

Όπως τόνισε «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Το στεγαστικό πρόβλημα παραμένει και όσο χειμωνιάζει, δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ, ενώ υπάρχει ζήτημα βιοποριστικό. Κάτι που πρέπει να κατανοηθεί από όλους  (Δήμο, Περιφέρεια, βουλευτές). Θέλουμε λύσεις και όχι ευχολόγια, διότι μιλάμε για τη ζωή μας».

 

Η κα. Χαχάμη σημείωσε ότι μπορεί οι οικίσκοι να έρχονται, αλλά χρειάζεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ πρόβλημα υπάρχει στην καταβολή της αποζημίωσης.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς για ακόμα μια φορά στάθηκε στη διαδικασία επίλυσης του στεγαστικού από την πλευρά του δήμου, τονίζοντας ότι σε πολλά ζητήματα μπορεί να ασκήσει πιέσεις αλλά όχι να παρέμβει, δεδομένου ότι δεν είναι αρμόδιος.

Σε ό,τι αφορά στους οικίσκους που θα τοποθετηθούν, μέσα στο επόμενο διάστημα θα έρχονται ανά δύο ημέρες και στο τέλος του μήνα, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.

 

Μεταξύ των αιτημάτων που έθεσε στο Δήμαρχο Τρικκαίων, η Επιτροπή Πλημμυροπαθών είναι να επισπευστούν όλες οι διαδικασίες για να δοθούν αποζημιώσεις για τα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί πράσινα, κίτρινα και κόκκινα, να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για τη διευθέτηση των κληρονομικών, να ασκηθεί πίεση για την καταβολή των επιδομάτων ενοικίου και φυσικά, να ενημερωθούν για το σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης.

 

 

 

 

Πηγη tv10 

Related posts

Αντισεισμική Προστασία – ανήσυχοι οι επιστήμονες: Μηδενικοί οι έλεγχοι στα σχολεία

Newsroom

Χ.Ακάρ: «Αιγαίο και Κύπρος μας ανήκουν»! – Θράσος μετά την αποδοχή από την Αθήνα των εξωφρενικών όρων της Άγκυρας

Newsroom

Δωρεά:1 εκατομμύριο ευρώ του Πάνου Λασκαρίδη στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας και το Πυροσβεστικό Σώμα