ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΠολιτισμόςΣυνέδριαΣυνέδρια – Ημερίδες

Θεσσαλονίκη: Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Οι Θεσσαλονικείς Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος

Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Οι Θεσσαλονικείς Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος και η συμβολή τους στην εξέλιξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού» θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Μαΐου, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει στις 9 Μαΐου , στις 7 μ.μ. με τη συμμετοχή καταξιωμένων καθηγητών και ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το συνέδριο διοργανώνει το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Κυριλλο-Μεθοδιανών Σπουδών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, το Κέντρο Μελέτης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κυρίλλου και Μεθοδίου, o Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο The Cultural Route of Saints Cyril and Methodius.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα εγκαινιαστεί, την ίδια ημέρα, στις 7.40 μμ, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης η έκθεση με τίτλο «Οι Θεσσαλονικείς Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, Βυζαντινοί ιεραπόστολοι», με έργα Ελλήνων αγιογράφων/ζωγράφων καθώς και πόστερ και αγιογραφίες από σχετική έκθεση του Κέντρου Κυριλλο-Μεθοδιανών Σπουδών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών (The Route of SS Cyril and Methodius and their disciples).

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου και θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 – 14.00, καθώς και 18.00 – 21.00 κάθε Τρίτη και Πέμπτη

Related posts

ΜΑΡΘΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ: «Μπορείς να δεις με τα δικά μου μάτια;» των εκδόσεων Διάπλαση

Παγκόσμια Hμέρα Φάρων: Ανοιχτοί στις 20 Αυγούστου για το κοινό οι 29 φάροι της χώρας

Newsroom

Αθήνα: Η πόλη της ιστορίας, του πολιτισμού και της διασκέδασης!

Newsroom