ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Επικαιρότητα

Τη Λάρισα επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός

Την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 Επίσκεψη στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην αεροπορική βάση Λάρισας

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί την 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην αεροπορική βάση Λάρισας, πρώτο σταθμό της επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στη Λάρισα.   Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της αεροπορικής βάσης, ενώ είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9, να ενημερωθεί για τις δυνατότητες και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους.

Σημειώνεται ότι η βάση της Λάρισας είναι ένα από τα σημεία όπου εκδηλώνεται η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς από εκεί επιχειρούν τακτικά αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ έχουν υλοποιηθεί έργα για τη συντήρηση και τη στέγασή τους.

Η αεροπορική βάση Λάρισας είναι το πρώτο οργανωμένο πολεμικό αεροπορικό συγκρότημα που κατασκευάστηκε και λειτούργησε στην Ελλάδα. Η ιστορία της αρχίζει με την προσγείωση σε αυτήν του πρώτου ελληνικού αεροσκάφους με την επωνυμία «Δαίδαλος» στις 29 Σεπτεμβρίου 1912. Αποστολή της 110 ΠΜ είναι η συντήρηση των μέσων και συστημάτων για ανάληψη αεροπορικών επιχειρήσεων και αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός τακτικής αεροπορίας αντιπτέραρχος Γιώργος Φασούλας και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

 Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου

Η περιοδεία του πρωθυπουργού ξεκίνησε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις δράσεις του Συνεταιρισμού, όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι η παραγωγή σκόρδου και οι προοπτικές συνεργασίας με την Ιαπωνία.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 13:30 στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Θεσσαλία του 2030 και στις 19:00 σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο «Αλκαζάρ» στη Λάρισα.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Ερντογάν: «Ενισχύουμε την άμυνά μας λόγω Συρίας, Αιγαίου, Μεσογείου»

Newsroom

ΔΕΘ: Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις – «Κλειδώνει» το πακέτο με τα μέτρα

Οργανωμένο σχέδιο Αλλοδαπών απέκλεισαν την εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων (φωτό)