Τι λέει ο Απόστολος Παύλος για την Αγάπη;-(Δείτε το βίντεο)

Κοινοποιείστε το άρθρο

Τι λέει ο Απόστολος Παύλος για την Αγάπη; (Δείτε το βίντεο)

Ο Απόστολος Παύλος ήταν κορυφαία φυσιογνωμία του Χριστιανισμού. Ασπάστηκε τον Χριστιανισμό μετά το θάνατο και την ανάσταση του Ιησού και αναδείχθηκε σε έναν από τους ηγέτες του, με καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωσή του πέραν των ορίων του ιουδαϊσμού, ώστε να καταστεί οικουμενική θρησκεία.

( Απόσπασμα από το video που ακολουθεί)

“Σήμερα θα σας μιλήσουμε για ένα διαφορετικό λόγο γιατί πιστεύουμε ότι αυτός ο λόγος περιέχει τα πάντα αυτός ο λόγος μιλάει για τα πάντα μας αποκαλύπτει τον ίδιο τον θεό. Είναι ένα δείγμα της πορείας του λόγου του Χριστού μέσα από το κήρυγμα τον αποστόλων.Είναι μια επιστολή του Απόστολου Παύλου γνωστή σε πολλού σας η (1) επιστολή προς Κορίνθιους. Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε μέσα από αυτά τα λογία της επιστολής,τι είναι η Αγάπη.

Λέει λοιπόν ο Απόστολος Παύλος για την Αγάπη :

Αδέρφια μου εσείς όλοι μαζί αποτελείται το σώμα του Χριστού, και είστε μέλη του ο καθένας του χωριστά και για αυτό στην εκκλησιά ο θεός τοποθέτησε τον καθένα στην ορισμένη του θέση. Πρώτα έρχονται οι Απόστολοι, σε δεύτεροι θέση οι Προφήτες, σε τρίτη η Διδάσκαλοι και ακολουθούν οι θαυματουργοί, οι θεραπευτές, οι Διαχειριστές, όσοι λαλούν διάφορα είδη γλωσσών δεν είναι βέβαια όλοι Απόστολοι, ούτε όλοι Προφήτες, ούτε όλοι διδάσκαλοι. Δεν είναι όλοι θαυματουργοί ούτε όλοι θεραπευτές ούτε όλοι λαλούν γλώσσες και ούτε όλοι γνωρίζουν πως να της εξηγούν. Ο Ζήλος σας μάλιστα πρέπει να στρέφετε προς τα σημαντικότερα χαρίσματα, σας δείχνω και έναν ακόμα πολύ ανώτερο δρόμο την Αγάπη. Αν μπορώ να λαλώ όλες της γλώσσες των ανθρώπων, ακόμα και των αγγέλων αλλά δεν έχω αγάπη για τους άλλους οι λόγοι μου ακούγονται σαν ήχος χάλκινης καμπάνας η σαν κυμβάλου αλαλαγμός. Και εάν έχω της προφητείας το χάρισμα και όλα κατέχω τα μυστήρια και όλη την γνώση και αν ακόμα έχω όλη την πίστη, έτσι που να μετακινώ βουνά αλλά δεν έχω Αγάπη είμαι ένα τίποτα. Και αν ακόμα μοιράσω όλα μου τα υπάρχοντα στους φτωχούς και αν παραδώσω στην φωτιά το σώμα μου για να καεί αλλά δεν έχω Αγάπη σε τίποτα δεν με ωφελεί.
Εκείνος που Αγαπάει έχει μακροθυμία έχει και καλοσύνη, εκείνος που Αγαπάει δεν κομπάζει, ούτε περηφανεύεται, είναι ευπρεπείς δεν είναι εγωιστής ούτε ευερέθιστος. Ξεχνάει ξεχνάει το κακό που του έχουν κάνει δεν χαίρεται για το στραβό που γίνεται αλλά μετέχει στην χαρά για το σωστό εκείνος που Αγαπάει όλα τα ανέχεται, σε όλα εμπιστεύεται, για όλα ελπίζει, όλα τα υπομένει.

Ποτέ η Αγάπη πότε η Αγάπη δεν θα πάψει να υπάρχει ….”ΑΜΗΝ

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο