ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ειδήσεις

Την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη ζήτησε η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου – Άρση ασυλίας για Καϊλή και Σπυράκη ζήτησε η ευρωεισαγγελέας

Σχετικά με την έρευνα του Qatar Gate ξεκαθαρίζεται ότι η έρευνα στο Βέλγιο δεν ήταν μία έρευνα ρουτίνας της αστυνομίας για κύκλωμα χρηματισμού, ήταν έρευνα των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου για το αν υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα, εν ενεργεία ευρωβουλευτές που με την ψήφο τους επηρέαζαν τις αποφάσεις του κράτους.

 

Είναι μία έρευνα που ξεκίνησε χρόνια πριν, στο στόχαστρο ήταν ο Παντσέρι, και αυτό που σήμερα ονομάζεται «Qatar Gate» είχε ξεκινήσει η έρευνα ως «Μαρόκο Gate» και είχε να κάνει με την διένεξη του Μαρόκου με την Ισπανία για τον εάν θα μπορούν τα ισπανικά αλιευτικά να ψαρεύουν στα χωρικά ύδατα του Μαρόκου. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ο Παντσέρι, όταν αποχώρησε ως ευρωβουλευτής εκτός από την ανάμειξη που είχε με το Μαρόκο έκανε μία στροφή και προς το Κατάρ.

 

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ευρωβουλευτής της Ν.Δ. σχολίασε σχετικά με την εκλογή της κα. Καϊλή στην θέση της αντιπροέδρου της ευρωβουλής, παρά την εν εξελίξει έρευνα σε βάρος της: «Κανείς στις Βρυξέλλες δεν ήξερε κάτι για την έρευνα.

Η Εύα Καϊλή ήταν μία προβεβλημένη ευρωβουλευτής, στην πρώτη θητεία της είχε διακριθεί για την δουλειά που έκανε σε θέματα  επιστημονικής φύσεως και ήταν ιδιαίτερα δικτυωμένη ευρωβουλευτής και για αυτό την πρότεινε το κόμμα της να είναι υποψήφια και να έχει μία διαπαραταξιακή αποδοχή». Μάλιστα η κα. Ασημακοπούλου μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» ανέφερε ότι έμενε απέναντι με την κα. Καϊλή και δεν είχε παρατηρήσει ποτέ κάτι περίεργο.

Επιπλέον η κα. Ασημακοπούλου είχε ρωτήσει την Εύα Καϊλή σχετικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει για το Κατάρ με την πρώην αντιπρόεδρο της ευρωβουλής να απαντάει: «Έχω πάει στο Κατάρ, έχω δει αυτά τα πράγματα κι αυτά πιστεύω». 

Σχετικά με την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σχολίασε: «Είμαστε όλοι πολύ αναστατωμένοι και για την υπόθεση της κα. Καϊλή, γιατί πλήττει το κύρος των θεσμών και γιατί υπάρχει ένα ”μαύρο σύννεφο” πάνω από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και ο κάθε ευρωβουλευτής που είναι έντιμός και σοβαρός ενοχλείται από την κοινή γνώμη που λέει όλοι ίδιοι είστε». 

 

Η κα. Ασημακοπούλου ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση που προέκυψε με την κα. Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatar Gate, αλλά έχει σχέση με ένα διοικητικό θέμα, συγκεκριμένα με το επίδομα ενός βοηθού της. Ο Νίκος Κορογιαννάκης, δικηγόρος στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε για τις νομικές πτυχές του θέματος και σχολίασε την τακτική του συντρόφου της πρώην αντιπροέδρου της ευρωβουλής να πάρει τις ευθύνες πάνω του: «Σε μία ποινική δίκη σημασία έχει τι λέει ο φάκελος όχι τι λένε οι διάφοροι κατηγορούμενοι. Τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει ο Εισαγγελέας έχουν σημασία». Ο δικηγόρος τόνισε ότι ο πραγματικός ρόλος του καθενός θα αποδεικνύεται λίγο-λίγο.

Υπενθυμίζεται στις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης , η  Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας, ζήτησε την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη και της Εύας Καϊλή, καθώς ελέγχονται για απάτες εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ. Από ότι φαίνεται, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν φαίνεται να συνδέεται με το Qatargate, το οποίο έχει οδηγήσει στην σύλληψη της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.Άμεση ήταν η απάντηση της Μαρίας Σπυράκη στο αίτημα άρσης της ασυλίας της από την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα, το οποίο δηλώνει ότι αποδέχεται ευχαρίστως.

 

 Μαρία Σπυράκη«Δική μου παράλειψη τα επιδόματα του βοηθού μου – Προχωρώ σε αίτημα αναστολής της κομματικής ιδιότητάς μου μέχρι να διελευκανθεί η υπόθεση»

Οι δικηγόροι Μιλένα Αποστολάκη και Παναγιώτης Περάκης, και η ευρωβουλευτής της ΝΔ. Μαρία Σπυράκη, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλη αλλά και για την απόφαση να αρθει η ασυλία της Μαρίας Σπυράκη. Η κ. Αποστολάκη μίλησε για την υπόθεση της Εύας Καϊλή.

 

 «Το αίσθημα που είναι κυρίαρχο αυτή τη στιγμή είναι η οργή.

Όχι στο ΠΑΣΟΚ συνολικότερα στην κοινωνία και σε μένα προσωπικά. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που αφορά στην καρδιά όλου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Έχουμε μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ανύπαρκτες ασφαλιστικές δικλείδες, ανύπαρκτη άμυνα, απέναντι σε απόπειρες να μετατραπούν σε εντολοδόχοι της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης σε βαποράκια συμφερόντων. Είναι αστείο να νομίζει κάνεις ότι τέτοια επιχείρηση που ξεκινά από κράτη, και εμπλέκονται και άλλα κράτη, ότι ένα πρώην ευρωβουλευτής, μία νυν αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου εξαντλούν το κύκλωμα», ανέφερε αρχικά.«Θα προχωρήσουν οι έρευνες. Και δεν θα αφορά μόνο βουλευτές μίας συγκεκριμένης ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας. Το 2019 η google χρησιμοποίησε 8 εκατομμύρια ευρώ για να ασκήσει πίεση στις Βρυξέλλες. Αυτό αποτυπώνεται από τους ισολογισμούς της, ότι από το 2014 μέχρι σήμερα τα ποσά που η google, η amazon, η apple και η Facebook  χρησιμοποιούν για να ασκήσουν πίεση στις Βρυξέλλες έχουν αυξηθεί κατά 550%. Άρα πρόκειται για μία φάμπρικα απέναντι στην οποία οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν ανέπτυξαν καμία άμυνα. Το σκάνδαλο Καϊλή δεν είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ», τόνισε η κ. Αποστολάκη.

 

Η Μαρία Σπυράκη μίλησε για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της. 

 

 «Μόλις ανακοινώθηκε το αίτημα για άρση της ασυλίας μου, αμέσως συναίνεσα και ζήτησα από το κοινοβούλιο να προχωρήσει η άρση με τις συντομότερες διαδικασίες. Αυτό σημαίνει ότι τον Ιανουάριο θα συζητηθεί στην ολομέλειά μας και ελπίζω ότι θα προχωρήσει πολύ γρήγορα. Δεν πρόκειται για διαφθορά, δεν πρόκειται για χρηματισμό, πρόκειται για μία δική μου παράλειψη για έναν πρώην συνεργάτη μου που έπαιρνε το επίδομα αλλοδαπής αλλά κατά καιρούς ήταν στην Ελλάδα. Δεν ήταν φάντασμα αυτός ο άνθρωπος απλώς ήταν κατά καιρούς και στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες», επεσήμανε η ευρωβουλευτής. «Είναι δική μου παράλειψη με την έννοια ότι πρώτον είμαι ο supervisor του βοηθού και διότι το συμβόλαιο δεν συνάπτεται ανάμεσα στο κοινοβούλιο και στον βοηθό αλλά ανάμεσα στον ευρωβουλευτή και τον βοηθό. Αυτό το επίδομα δεν πηγαίνει στον λογαριασμό του βουλευτή αλλά στου βοηθού. Είναι συγκεκριμένη η παράλειψη και γι΄ αυτό θέλω να προχωρήσει σύντομα η υπόθεση. Θα εξηγήσουμε τις ευθύνες που έχει ο καθένας στην υπόθεση. Παράλληλα προχωρώ σε αίτημα προς τη ΝΔ για την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας μέχρι να διαλευκανθεί. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν και δη στον ΣΥΡΙΖΑ να με χρησιμοποιήσει για τα σχέδια του, για να επεκτείνει τη λάσπη», είπε κλείνοντας.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Σαλός στη Βρετανία: Εργαστήριο εξέδωσε πάνω από 40.000 λανθασμένα αρνητικά τεστ κορωνοϊού

Η ακρίβεια γονατίζει τους πολίτες

Κακοκαιρία Ελπίς – Πυρά Πατούλη στη Νέα Οδό: Να αναλάβει τις ευθύνες της ακόμα και τώρα