ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Το Αρμενικό Bazaar ανθρωπιάς, άγγιξε τις καρδιές μας

 

Μεγάλη επιτυχία είχε το Bazaar ανθρωπιάς του Αρμενικού Κυανού Σταυρού, που έγινε στην Αίγλη του Ζαππείου

 

Η Αίγλη του Ζαππείου πλημμύρισε από κόσμο, στο ετήσιο φιλανθρωπικό Bazzar που διοργάνωσε ο Αρμενικός Κυανούς Σταυρός. Είχαν στηθεί πάγκοι με Αρμενικά φαγητά, γλυκά, παραδοσιακά προϊόντα και χειροτεχνήματα.

Ο επισκέπτης έβρισκε τις ιδιαίτερες αλμυρές και γλυκές Αρμενικές γεύσεις, όπως λεχματζούν, Ιτσλί κεφτέ, Ιτσλί γλυκό, μαντί ταψιού, αρμενικές ταχινόπιτες, ταμπουλέ, παστουρμαδόπιτες, μπουγατσάκια αρμένικα και άλλα πολλά εδέσματα, τα οποία έγιναν ανάρπαστα από τις πρώτες στιγμές που έκαναν την εμφάνισή τους.

Σε όλες τις συσκευασίες αναγράφονταν και ο τρόπος που μπορούσε κανείς να φτιάξει αυτά τα φαγητά, ώστε να ψηθούν σωστά και να έχουν τη γεύση που πρέπει.

Όλα τα φαγητά και τα γλυκά βρίσκονταν συσκευασμένα και διατηρούνταν σε καταψύκτες οι οποίοι είχαν μεταφερθεί στην Αίγλη του Ζαππείου για τις ανάγκες του bazaar.

Εκτός από φαγητά και γλυκά έβρισκαν οι επισκέπτες σουβενίρ από την Αρμενία, γλυκά του κουταλιού και ποτά, όπως το περίφημο κονιάκ «Αραράτ», και χυμούς από ρόδι, μιας και η Αρμενία φημίζεται για τη μεγάλη παραγωγή και την εξαιρετική ποικιλία ροδιού.

Υπήρχε και μια σάλα, όπου μπορούσαν οι επισκέπτες να δοκιμάσουν επί τόπου τα φαγητά, τα γλυκά και τα ποτά.

Η φετινή εκδήλωση είχε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από όλες τις εκδηλώσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα από τις πρώτες ώρες να εξαντληθούν τα αποθέματα των εδεσμάτων.

Στη μέση του bazaar υπήρχε το περίπτερο του μεγάλου χορηγού της εκδήλωσης του Αρμένιου ΜΙΡΑΝ, με τα φημισμένα αλλαντικά. Όλα τα έσοδα από τα περίπτερα που λειτουργούσαν πήγαιναν προς το ταμείο του Κυανού Σταυρού, για το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που κάνει και κυρίως για να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι γυναίκες εθελόντριες του Κυανού Σταυρού, οι οποίες εργάσθηκαν αόκνως επί τρεις μήνες, για την προετοιμασία όλων αυτών των εκθεμάτων.

Το bazaar επισκέφθηκε ο αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής κοινότητας κ. Παύλο Τσολακιάν. Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων και ο βουλευτής της Ν.Δ και πρώην υπουργός κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος είναι φίλος της Αρμενικής κοινότητας.  

Ο Αρχιεπίσκοπος των εν Ελλάδι Αρμενίων με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της Αρμενικής κοινότητας και τα μέλη του Κυανού Σταυρού
Ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν, η σύζυγός του συγγραφέας Πόπη Γιαννάκου, τα μέλη του Κυανού Σταυρού και η στην άκρη αριστερά με την ασπρόμαυρη μπλούζα η κυρία Μιράν, σύζυγος του ΜΙΡΑΝ με τα διάσημα αλλαντικά, που ήταν χορηγός της εκδήλωσης.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης με το προεδρείο του Κυανού Σταυρού

 

–  Πάγκος με τυροπιτοειδή συσκευασμένα έτοιμα για ψήσιμο.
Όλες οι εθελόντριες του Κυανού Σταυρού, οι οποίες δούλεψαν επί τρεις μήνες γι’ αυτή την τόσο πετυχημένη εκδήλωση.

Related posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο στην Αττική λόγω του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

Newsroom

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ξεσηκωμός στη Λέσβο για νέες δομές και ΜΚΟ-διακινητές

Newsroom