ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κοινωνία

Το Bloomberg βλέπει :«Εκλογές τον Ιούνιο» Επιβεβαίωση των δημοσκοπήσεων & ψήφο προς την «πολιτική αλλαγή» προβλέπουν ξένοι αναλυτές

Το Bloomberg βλέπει :«Εκλογές τον Ιούνιο» Επιβεβαίωση των δημοσκοπήσεων & ψήφο προς την «πολιτική αλλαγή» προβλέπουν ξένοι αναλυτές

Όπως όλα δείχνουν υπάρχει υψηλή συμμετοχή στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές πράγμα που σημαίνει ότι κόσμος εν τέλει κινητοποιήθηκε και ενδιαφέρθηκε για το αποτέλεσμά τους.

Τώρα το αποτέλεσμα αυτό θα είναι είτε επιδοκιμαστικό είτε αποδοκιμαστικό στα πεπραγμένα της τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ με πολύ πιο πιθανό το δεύτερο σενάριο.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται στα κομματικά επιτελεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ της πολιτικής αλλαγής, καθώς σύμφωνα με όσα διαρρέονται από πηγές που έχουν γνώση των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit poll) το αποτέλεσμα θα είναι ξεκάθαρο και «δεν θα έχει διπλή ανάγνωση» για να μην δημιουργούνται «παρεξηγήσεις» που θα βόλευαν κυρίως σε αυτούς που το χρειάζονται.

Δεν υπάρχουν ποσοτικές εκτιμήσεις αλλά όλα δείχνουν πως το αποτέλεσμα θα είναι όπως έχει προβλεφτεί από το σύνολο των δημοσκοπήσεων και με την ίδια σειρά κατάταξης των κομμάτων.

Αντίστοιχες εκτιμήσεις γίνονται και για τις αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, όπως είναι οι κάλπες στις Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους, όπου επίσης όλα τα στοιχεία συντείνουν ότι θα υπάρξει επιβεβαίωση των προεκλογικών σφυγμομετρήσεων.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπό το πρίσμα αυτό η πρόβλεψη του πρακτορείου Bloomberg για εκλογές τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, τονίζει:

«Ένα απροσδόκητα καλό ή πολύ κακό αποτέλεσμα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μπορεί να παρακινήσει τον «υποδαυλιστή» ηγέτη της χώρας να κηρύξει εθνικές εκλογές μέσα στον Ιούνιο, αντί να ολοκληρώσει τη θητεία του τον Οκτώβριο.

 

Αυτό θα μπορούσε να θέσει ένα πρόωρο τέλος σε μια εκτεταμένη προεκλογική περίοδο που χαρακτηρίζεται από παροχές και έχει αναζωπυρώσει την ένταση με τους πιστωτές. Μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για τον Τσίπρα ή να επιβεβαιώσει την ανθεκτικότητά του, τονίζει το πρακτορείο».

Related posts

Μιχάλης Κωσταράκος: Είναι άμεση ανάγκη η ίδρυση μιας νέας ελληνικής συνοριοφυλακής

Παραδίδονται σήμερα στην κυκλοφορία τα πρώτα 14 χιλιόμετρα του Νότιου τμήματος της Ε65

Κεραμέως: Κατεπείγουσα αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για την απεργία