ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Βιβλίο - Βιβλιοπαρουσιάσεις

Το διαμέρισμα στο Παρίσι: το ψυχολογικό θρίλερ της Λούσι Φόλεϊ από τις εκδόσεις Μίνωας

Οι δρόμοι του Παρισιού ποτέ δεν φάνταζαν τόσο σκοτεινοί και απειλητικοί.

 

Η συγγραφέας των best sellers Το καταφύγιο και Η λίστα, Λούσι Φόλει, επιστρέφει με ένα νέο ψυχολογικό θρίλερ κλειστού δωματίου που μπορεί να παρομοιαστεί με μια χιτσκοκική ιστορία με φόντο την πόλη του Φωτός. 

 

Ένα νέο μυστήριο που κόβει την ανάσα, σε μια πολυκατοικία του Παρισιού όπου κάθε ένοικος έχει κάτι να κρύψει…

Κείμενο οπισθόφυλλου: 

Η Τζες χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα. Είναι απένταρη και ολομόναχη και μόλις άφησε την τελευταία της δουλειά κάτω από συνθήκες κάθε άλλο παρά ιδανικές. Ο ετεροθαλής αδερφός της, ο Μπεν, δεν χάρηκε ιδιαίτερα όταν του ζήτησε να μείνει για λίγο μαζί του, αλλά δεν της είπε και όχι… Σίγουρα πάντως όλα θα μοιάζουν καλύτερα όταν η Τζες θα βρίσκεται σε μια πόλη όπως το Παρίσι. Φτάνοντας, όμως, στο σπίτι του, ένα μεγάλο, πανάκριβο διαμέρισμα που σίγουρα ξεπερνάει τις οικονομικές του δυνατότητες, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι ο αδερφός της δεν βρίσκεται εκεί.

 

Όσο ο Μπεν παραμένει άφαντος, πυκνώνουν τα ερωτήματα της Τζες, που αρχίζει να ερευνά τι μπορεί να του έχει συμβεί. Οι γείτονές του, παράξενοι και ετερόκλητοι χαρακτήρες, δεν είναι και τόσο φιλικοί μαζί της. Η Τζες μπορεί να ήρθε στο Παρίσι για να ξεφύγει από το παρελθόν της, αλλά τελικά αυτό που μοιάζει να έχει σημασία είναι το μέλλον του Μπεν.


Μια κοσμική κυρία… ένα καλό παιδί… ένας αλκοολικός… ένα κορίτσι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού… και μια παράξενη θυρωρός που εμφανίζεται σαν σκιά εκεί που δεν το περιμένεις…

 

Τίτλος: Το διαμέρισμα στο Παρίσι
Συγγραφέας: Λούσι Φόλεϊ

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ψυχολογικό θρίλερ

ISBN: 978-618-02-2229-6

Κωδικός: 35277

Σελίδες: 512

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 01/11/2022
Τιμή: 18,80€

 

Έγραψαν για το βιβλίο

«Μέσα από εναλλασσόμενες αφηγήσεις διαφορετικών χαρακτήρων αυτό το γεμάτο ένταση μυθιστόρημα σε ταρακουνάει και σε παρασέρνει σε ένα αναντίρρητα συγκλονιστικό παιχνίδι ερωτημάτων και εικασιών».
Vogue


«Οι δρόμοι του Παρισιού ποτέ δεν φάνταζαν πιο σκοτεινοί και απειλητικοί απ’ ό,τι στο νέο, γεμάτο υπέροχες ανατροπές μυθιστόρημα της Λούσι Φόλεϊ».
Ρουθ Γουέαρ, συγγραφέας


«Το διαμέρισμα στο Παρίσι είναι ένα έντονα φορτισμένο, σαγηνευτικό θρίλερ που θα μας κάνει όλους να βλέπουμε στο εξής με κάποιον σκεπτικισμό τους γείτονές μας, όπου κι αν ζούμε».
Town & Country


«Μια σύγχρονη Άγκαθα Κρίστι». 

Entertainment Weekly


«Η Λούσι Φόλεϊ κάνει τον αναγνώστη να αναρωτιέται και να αγωνιά, με πρωτοπρόσωπες αφηγήσεις και σύντομα κεφάλαια, σχεδιασμένα να αφήνουν όλα τα κρίσιμα ερωτήματα μετέωρα ως το τέλος».
Associated Press


«Το διαμέρισμα στο Παρίσι σε καθηλώνει από τις πρώτες κιόλας αράδες… Είναι λες και Η Έμιλι στο Παρίσι της σημερινής εποχής συναντάει τον Σιωπηλό μάρτυρα του Χίτσκοκ».
Vulture

 

«Ένα ευφυές θρίλερ με αγωνιώδη πλοκή και αναπάντεχο φινάλε».
People

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Λούσι Φόλεϊ σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ και στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου (UCL). Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως επιμελήτρια εκδόσεων στον χώρο του βιβλίου πριν αφοσιωθεί αποκλειστικά στη συγγραφή. 

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν επίσης Το Καταφύγιο, το οποίο αποτελεί το πρώτο της μυθιστόρημα στην κατηγορία του ψυχολογικού θρίλερ, και Η λίστα, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα πέντε γλώσσες.

Έχει γράψει ακόμη τρία ιστορικά μυθιστορήματα, τα οποία έχουν γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία.

 

Related posts

Λάκης Λαζόπουλος – Public Live

Newsroom

«Ο λόφος του Ερνιόν, Έλενα Μπολονάση», από τις εκδ. 24γράμματα

Newsroom

H Victoria Hislop σας προσκαλεί να υπογράψετε κι εσείς το αίτημα για «Ανοιχτά Βιβλιοπωλεία»