ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα θα πραγματοποιήσει τρεις διαφορετικές παραστάσεις για τους πυρόπληκτους στο Μάτι

«Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα» θα πραγματοποιήσει τρεις διαφορετικές παραστάσεις στο «Θέατρο Αθηνά» και όλα τα έσοδα θα δοθούνε στους πυρόπληκτους στο Μάτι 

Η τρεις αυτές παραστάσεις θα ανεβουναι στο θεατρο Αθηνά με αφορμή την μεγάλη φονική φωτιά που έγινε φέτος το καλοκαίρι στο Μάτι. Όλα τα έσοδα της παράστασης θα πάνε για τους πυρόπληκτους της περιοχής στο Μάτι.

 

Την Τετάρτη 26/9 η Κεντρική Σκηνή  του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα θα παρουσιάσει στο θέατρο Αθηνά το θεατρικό έργο του μεγάλου συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλη «Η Αυλή των θαυμάτων»

Λίγα λόγια για το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων»

Τέλη της δεκαετίας του 1950.  Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα που σιγοτραγουδά τη «Ραμόνα», ένας ονειροπόλος,  ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Συντελεστές
Συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλης
Σκηνοθεσία Τάσος Χαλκιάς
Σκηνικά Πελαγία Αγγελίδου
Κοστούμια Η ομάδα με την ευγενική βοήθεια της Ηλιάδας Χαλκιά
Μουσική Γιάννης Ψειμάδας
Φώτα Τάσος Χαλκιάς Κώστας Αγγέλου

Παίζουν: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΚΟΡΔΗ-ΤΣΟΥΡΑ, ΝΟΝΑ ΚΟΝΤΟΘΟΔΩΡΑΧΑΙΔΩ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΣΕΛΙΟΥ – ΠΑΠΠΑ, ΤΊΝΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΑΝΗ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΡΡΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΟΘΟΔΩΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΑΦΙΝΗ, ΒΑΓΓΈΛΗΣ ΤΣΙΑΝΟΣ, ΦΑΝΗΣ ΒΟΡΕΙΝΑΚΗΣ, ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΡΑΜΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ- ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΑΝΗΣ ΒΟΡΕΙΝΑΚΗΣ,  ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΟΥΝΑΚΟΣ

Πού: θέατρο Αθηνά Δεριγνύ 10 & Πατησίων

Ώρα: 20.30

 

Την Πέμπτη 27/9 η σκηνή του Βαρνάβα θα παρουσιάσει στο θέατρο Αθηνά την θεατρική παράσταση «Αλμανάκ» 

Λίγα λόγια για το έργο:«Αλμανάκ» 

– Το Αλμανάκ δεν είναι παραμύθι. Δεν είναι θεατρικό έργο. Είναι ένα μαγικό βιβλίο που λέει ιστορίες. Ιστορίες αληθινές! Ιστορίες σημαντικών προσώπων: πολιτικών, παπάδων, δημοσιογράφων… Αλλά και ασήμαντων ανθρώπων, απλών ανθρώπων που αναρωτιούνται, σκέφτονται, προσπαθούν να καταλάβουν ή αποφασίζουν να κοιμηθούν… για εκατό χρόνια, σαν την ωραία κοιμωμένη!Το έργο γράφτηκε στην πιο δύσκολη ιστορικά περίοδο που διανύουμε, τα τελευταία χρόνια. Την εποχή της οικονομικής αλλά και κοινωνικής κρίσης και εκφράζει με απόλυτη και κοφτερή ματιά την Ελλάδα της τελευταίας δεκαετίας.

– Το Αλμανάκ δεν είναι παραμύθι. Δεν είναι θεατρικό έργο. Είναι ένα μαγικό βιβλίο που λέει ιστορίες. Ιστορίες αληθινές! Ιστορίες σημαντικών προσώπων: πολιτικών, παπάδων, δημοσιογράφων… Αλλά και ασήμαντων ανθρώπων, απλών ανθρώπων που αναρωτιούνται, σκέφτονται, προσπαθούν να καταλάβουν ή αποφασίζουν να κοιμηθούν… για εκατό χρόνια, σαν την ωραία κοιμωμένη!

– Έξι άντρες, δέκα γυναίκες, τρία παιδιά, ένα κορίτσι, ένα κοριτσάκι που κοιμάται, διαχειρίζονται την αμηχανία τους στη χώρα της κρίσης, της ανάπτυξης, της διαφθοράς, του σκανδάλου, της μετανάστευσης. Λένε ιστορίες, βγάζουν πύρινους λόγους, πλακώνονται, τρώγοντας κεφτέδες! Τρώγοντας κεφτέδες! Το Αλμανάκ είναι όλα αυτά που θέλουμε να πούμε, για όλα αυτά που μας συμβαίνουν.

– Ένα βιβλίο αναμνήσεων, μια καταγραφή ημερομηνιών που αξίζει να μείνουν στην ιστορία. Τι θα γράφουν για εμάς τα τεύχη του μέλλοντος; Τι θα πρέπει να θυμόμαστε και τι όχι; Στην Ελλάδα που ξημερώνει (;) ποιές ημερομηνίες αξίζει να φυλάξουμε και ποιές επετείους να γιορτάσουμε; Ποιός είναι ο ρόλος της τέχνης, της μνήμης και της ιστορίας σε μια χώρα όπου χάνονται τα πάντα;

Παίζουν:  Αντωνίου Μαρίνα , Αποστόλου Αναστασία , Δήμου Ελένη , Λαμπαρός Πέτρος , Λέπουρης Γιώργος ,Μασιάλα Έυη , Μυλωνάς Δημήτρης , Νικολοπούλου Κωνσταντίνα , Παγκράτης Μιχάλης , Παπαθανασίου Αναστασία , Σδράλιας Τρ. Φίλιππος , Τουρκαντώνη Αναστασία , Φωτίου Όλγα , Χαρίση Ματίνα

Συντελεστες

Κείμενο: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνοθεσία : Νίκος Γκεσούλης
Μουσική: Γιώργος Βαρσαμάκης ,
Σκηνικά-Κοστούμια: θεατρική ομάδα

Πού: θέατρο Αθηνά Δεριγνύ 10 & Πατησίων

Ώρα: 20.30

 

Τέλος την Παρασκευή 28/9  η Νεανική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα θα παρουσιασει την κωμωδια «Αυτός, αυτές και τα μυστήρια».

Λίγα λόγια για το «Αυτός, αυτές και τα μυστήρια».

Πρόκεται για μια εμπνευση και βάση το περίφημο έργο του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος κι Εκείνος».Το περιεχόμενό του, το ύφος και η αίσθηση του χιούμορ που αναδύεται ασκώντας παράλληλα και κοινωνική κριτική ήταν  το έναυσμα και η βάση πάνω στην οποίαν έχτισε η ομάδα το έργο.

Συντελεστές 

Παίζουν: Μιχάλης Ζούρος, Βούλα Σταμπέλου, Κωνσταντίνα Μαθιουδάκη, Χριστόφορος Βούρδης, Γιώργος Μπάρδης, Δημήτρης Ευρυγένης, Βασίλης Σπυρόπουλος

Κείμενο : το έργο έγραψε η ομάδα
Σκηνοθεσία : ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
Επιμέλεια κουστουμιών :ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Σκηνογραφία – κατασκευή σκηνικών :ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
Μουσική επιμέλεια : ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ
Φωτισμός: ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

Πού: θέατρο Αθηνά Δεριγνύ 10 & Πατησίων

Ώρα: 20.30

 

Να πούμε επίσης οτι το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα κλείνει αισίως 29 χρόνια και είναι ένας οργανισμός που ξεκίνησε με την παρότρυνση του αείμνηστου Βασίλη Τσάγκλου το 1989.

Σήμερα μετά απο την σκληρή δοκιμασία της καταστροφικής πυρκαγιάς του Ιουλίου το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα όχι απλώς είναι ενεργό, αλλά δίνει το παρόν κάνοντας πράξη την αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς δείχνοντας την αγάπη του στους συμπολίτες του Δήμου που επλήγησαν από τη φοβερή φωτιά..

 

Γενική είσοδο για όλες της παραστάσεις είναι 10 ευρώ .Ολα τα έσοδα των  παράστασεων θα προσφέρθουν στους πληγεντες απο την φωτια στο Μάτι.

Related posts

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16

Newsroom

Σεισμός 4 Ρίχτερ κοντά στη Θεσσαλονίκη

Η «Ιερά Ακολουθία των Χαιρετισμών» ζωντανά μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1