ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνίαΡοή Ειδήσεων

To Ειρηνοδικείο Πειραιά έκρινε κούρεμα χρέους κατά 98,5% σε οφειλέτρια!

To Ειρηνοδικείο Πειραιά έκρινε κούρεμα χρέους κατά 98,5% σε οφειλέτρια που δεν μπορούσε να καταβάλλει τα χρήματα των δανείων

Σε σχεδόν ολικό «κούρεμα» του χρέους οφειλέτριας από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες προχώρησε το Ειρηνοδικείο Πειραιά.

Με την υπ΄ αριθμ. 59/2021 απόφαση του ρύθμισε οφειλές συνολικού ύψους 239.771,48 ευρώ, διαγράφοντας 236.171,48 ευρώ και ορίζοντας για το υπόλοιπο ποσό μηνιαία δόση 100 ευρώ συμμετρικά καταβαλλόμενη για 36 μήνες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου που «έσβησε» το 98,5%του χρέους, στην προκειμένη περίπτωση “η οφειλέτρια, λόγω του πρόωρου θανάτου του συζύγου της, βρέθηκε σε τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο, καθώς έπρεπε μόνη της να φροντίσει για τα έξοδα, και, ιδιαίτερα για τις σπουδές του τέκνου της, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του δανεισμού της, να οφείλεται στην ανωτέρω αιτία, και όχι σε πολυτελή διαβίωση με την λήψη καταναλωτικών προϊόντων και άσκοπη σπατάλη χρημάτων με περιττά έξοδα.

Άλλωστε ο χρόνος που η αιτούσα ανέλαβε τα επίδικα δάνεια, καθώς και οι βασικές της υποχρεώσεις είχαν αναληφθεί κατά το έτος 2002, σε συνδυασμό με το χρονικό διάστημα που αυτά εξυπηρετούνταν, αποκλείει την δολιότητα στον υπερδανεισμό της είτε με την μορφή του άμεσου είτε με την μορφή του ενδεχόμενου δόλου, καθώς αυτά δεν αναλήφθηκαν κοντά στον χρόνο της παύσης πληρωμών…

Εξάλλου το ότι η συνολική οφειλή της κυμαίνεται στα ανωτέρω επίπεδα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στα υψηλά επιτόκια υπερημερίας των καταναλωτικών δανείων”.

Related posts

Και επίσημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το πρωί

Λαμία: (Πα-τέρας) εξανάγκαζε την ΑμεΑ κόρη του να του κάνει στριπτίζ και μετά τη βίαζε

Newsroom

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό είναι το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα