ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Επικαιρότητα

Το ενδιαφέρον του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα κέντρισε ο Συνεταιρισμός Στέβιας Λαμίας, που ετοιμάζει επενδύσεις

Το ενδιαφέρον του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα κέντρισε ο Συνεταιρισμός Στέβιας Λαμίας, που ετοιμάζει επενδύσεις

Επίσημη επίσκεψη στον Συνεταιρισμό Στέβιας στη Λαμία πραγματοποίησε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, A.E. κ. Geoffrey Pyatt, την Παρασκευή, 22/02/2019. Για τα αποτελέσματα της πολύ σημαντικής αυτής επίσκεψης μίλησε ο κ. Χρήστος Σταμάτης, CEO της Στέβια Ελλάς.

Η Α.Ε. Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, συνοδευόμενος από αποστολή της Πρεσβείας και από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη καθώς και επιτελείο πολιτικών προσώπων της Περιφέρειας, έκαναν ολιγόωρη επίσκεψη στο Συνεταιρισμό, όπου και είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για την παραγωγή στέβιας, την καινοτόμο δράση του Συνεταιρισμού, τις συνεργασίες με Βιομηχανίες και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αλλά και τα επόμενα βήματα.

Ο Συνεταιρισμός Στέβιας, όπως τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, αποτελεί μία από τις πιο καινοτόμες επιχειρήσεις της Στερεάς, τόσο για τη σύσταση και διοίκησή της, όσο και για τα προϊόντα που παράγει. Οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την Περιφέρεια για τη συνεργασία τους, την καινοτομία τους και την εξέλιξη τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση στον κ. Πρέσβη έκανε η ομαδική προσπάθεια των παραγωγών της Στέβια Ελλάς, που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφεραν με σταθερά βήματα να περάσουν από το στάδιο της παραγωγής α’ ύλης σε τελικό προϊόν και μάλιστα χωρίς κάποια επιδότηση ή χρηματοδότηση, αλλά με ιδία συμμετοχή των μελών του (crowd sourced).

Ο κ. Πρέσβης εξεπλάγην από την πληθώρα συνεργασιών του Συνεταιρισμού με τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας αλλά και την εξωστρέφεια που έχει επιδείξει σε αυτά τα χρόνια.

«Η πόρτα για την πρώτη μεγάλη βιομηχανία που συνεργαστήκαμε άνοιξε όταν ΕΒΕΑ, στο οποίο συμμετείχαμε ως επιχείρηση, μας σύστησε. Τα incubators και οι λοιποί φορείς μας έχουν στηρίξει από την πρώτη στιγμή που ιδρυθήκαμε», τόνισε ο κ. Σταμάτης.

Στην εποικοδομητική συνάντηση του κ. Πρέσβη, του κ. Μπακογιάννη και των λοιπών επισκεπτών με τον κ. Χρήστο Σταμάτη, (CEO, Στέβια Ελλάς), συμπεριλαμβανομένων των κ. Λεωνίδα Ζέρβα (Πρόεδρος Δ.Σ. Στέβια Ελλάς) και κ. Παναγιώτη Κούτρα, (Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Στέβια Ελλάς), συζητήθηκαν θέματα ιδιαίτερης αξίας για τη Stevia Hellas.

Τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας και το αντίκτυπο της όχι μόνο σε τοπικό επίπεδό, αλλά σε Πανευρωπαϊκό, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Σταμάτης «ο Συνεταιρισμός μας αποτελεί τον Μοναδικό Παραγωγό Στέβιας σε μεγάλη κλίμακα, σε όλη την Ευρώπη».

Έμφαση δόθηκε και στο σημαντικό ρόλο που έχει ο Συνεταιρισμός στην εκπαίδευση των νέων παραγωγών του αλλά και άλλων παραγωγών της ευρύτερης περιοχής μέσα από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά». Το πρόγραμμα αυτό εδώ και ένα χρόνο υποστηρίζεται επιστημονικά από το Rutgers University και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, συζητήθηκαν δράσεις στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας (30% των παραγωγών του Συνεταιρισμού είναι γυναίκες) και πως θα μπορούσε η Αμερικάνικη Πρεσβεία να τις ενισχύσει.

Όπως δήλωσε ο Χρήστος Σταμάτης «συζητήσαμε επίσης με τον Πρέσβη για την μελλοντική επένδυση των 8 εκ. €, η οποία ξεκινά άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος πενταετίας. Η επένδυση αυτή που αφορά στη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας φύλλων στέβιας και παραγωγής τελικών προϊόντων, θα χρηματοδοτηθεί από το Συνεταιρισμό, αλλά και μέσω επενδυτικών funds και μελλοντικών συνεργατών. Στην επένδυση αυτή, o κ. Πρέσβης έδωσε ιδιαίτερη προσοχή, τονίζοντας ότι ο Συνεταιρισμός θα πρέπει να δώσει έμφαση στην ενίσχυση της παρουσίας του σε συνέδρια, όπως το Global Entrepreneurship Summit 2019, που με την ενίσχυση της Πρεσβείας μπορεί να έρθει βέλτιστο αποτέλεσμα στις επιδιώξεις του».

Ο κ. Πρέσβης στο τέλος της συνάντησης έλαβε αναμνηστικό δώρο από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού. Ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα της περιοχής της Κεντρικής Ελλάδας, αλλά και μία παραδοσιακή γκλίτσα, χαραγμένη με το όνομα του κ. Πρέσβη.

Σχετικά με τη Στέβια Ελλάς
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβια Ελλάς, ιδρ.2011, αποτελεί το μεγαλύτερο παραγωγό στέβιας στην Ευρώπη.

Αποτελείται από 50 μέλη-παραγωγούς και μία διοικητική ομάδα που ασχολείται με την εμπορία των τελικών προϊόντων του Συνεταιρισμού. Τα προϊόντα “La Mia Stevia” , επίσημο Retail Brand του Συνεταιρισμού, είναι τα μοναδικά 100% Ευρωπαϊκά προϊόντα και βρίσκονται στα ράφια των περισσότερων SuperMarkets.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Τα 24 μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ

Newsroom

Εύβοια – φωτιά: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στις Ροβιές – Απομακρύνουν με πλοία κόσμο από την παραλία

Τέλος εποχής για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης – Κλείνουν τα εργοστάσια, προοπτική μόνον για το Πλατύ

Newsroom