ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΚινηματογράφοςΟμογένεια

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου πάει για ρεκόρ εισιτηρίων στη Μελβούρνη

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου πάει για ρεκόρ εισιτηρίων στη Μελβούρνη

 

«Είμαστε σε καλό δρόμο για να ξεπεράσουμε τα 4.900 εισιτήρια που πουλήθηκαν πέρσι και αυτό είναι αξιοσημείωτο!», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) Δρ. Δημήτρης Μποσινάκης

Εντυπωσιακή είναι η προσέλευση θεατών στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου που συνεχίζει τις προβολές του σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη. Ειδικά στη Μελβούρνη έχουν πουληθεί πάνω από 4.000 εισιτήρια, σύμφωνα με τους οργανωτές.

Το Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, προσθέτει καθημερινά επιπλέον προβολές, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση του κοινού για αρκετές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών «Πίσω από τις θημωνιές» και «Χαμένοι στα Κύθηρα».

Ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής της ΕΚΜ, Λεωνίδας Βλαχάκης, δήλωσε: «Το Φεστιβάλ έχει καθιερωθεί πλέον σε αυτήν την πόλη και τα αποτελέσματα του 2023 το αποδεικνύουν».

Ο κ. Βλαχάκης επεσήμανε την προσθήκη του κινηματογράφου Palace Balwyn στο φετινό πρόγραμμα ως έναν ακόμη λόγο για το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για το Φεστιβάλ: «Έίχαμε εξετάσει εδώ και καιρό αυτή την προσθήκη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και η απόφαση να επιλέξουμε το σινεμά του Balwyn φαίνεται να έχει εξαιρετική αποτελέσματα».

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 2023 περιλαμβάνει μια σειρά ελληνικών ταινιών, συμπεριλαμβανομένων καθηλωτικών δραμάτων, συναρπαστικών κωμωδιών και ντοκιμαντέρ που εξερευνούν μια πληθώρα θεμάτων από την ιστορία και την τέχνη μέχρι κοινωνικά ζητήματα και προσωπικές αφηγήσεις.

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης, Πρόεδρος της ΕΚΜ, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ανταπόκριση του κοινού: «Το φεστιβάλ κινηματογράφου, ήταν πάντα ένας καρπός αγάπης, ένας φόρος τιμής στην τέχνη του σινεμά και μια γιορτή για την ελληνική διασπορά. Είμαστε ευγνώμονες για την τεράστια υποστήριξη του κοινού και τις μέχρι τώρα πωλήσεις των εισιτηρίων. Η επιτυχία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 2023 είναι μια υπενθύμιση ότι η δύναμη του κινηματογράφου ξεπερνά τα σύνορα και τις γλώσσες».

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα στο Palace Cinema Balwyn, στο Palace Como Cinemas και επιστρέφει στο Astor Theatre την Κυριακή 29 Οκτωβρίου για την εκδήλωση λήξης.

 

Related posts

«Παρόντες»: Η νέα ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου

Κριτική κινηματογράφου: Είδαμε την ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God) – «Ο Θεός μπορεί να φυλάει μια έκπληξη για σένα»

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: Δρομολογείται η πολυαναμενόμενη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή