ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πολιτισμός

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του

Στις 29 Ιουλίου ανοίγει την αυλαία του το 29ο Φεστιβάλ Ναυπλίου. Με τον Γιάννη Βακαρέλη στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης το πενθήμερο Φεστιβάλ του υπόσχεται μαγευτικές βραδιές με εξαιρετικούς καλλιτέχνες.

Ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη θα κλείσουν τις εκδηλώσεις στις 2 Αυγούστου με μία μοναδική βραδιά κατά την οποία «Τραγουδάμε τους ποιητές μας».

Με μεγάλη θέρμη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στο Φεστιβάλ χαρακτηρίζοντας το ως «ένα εκ των μεγάλων θεσμοθετημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων, καταξιωμένων πλέον στη συλλογική συνείδηση των πολιτών και επισκεπτών του Ναυπλίου». Ο κ. Κωστούρος, δεν παρέλειψε, στο πλαίσιο των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να καλέσει δημότες και επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις «να τις χαρούν, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως προστάζουν οι καιροί».
Το πολιτιστικό καλοκαίρι στο Ναύπλιο ενισχύεται και με εκδηλώσεις τόσο στην πρωτεύουσα του δήμου το Ναύπλιο όσο και στην περιφέρειά του, με την συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων και των επαγγελματικών ομάδων της κάθε περιοχής.

Από τις 14 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες της Φιλαρμονικής ΔΟΠΠΑΤ, καθώς και πολλά εικαστικά, χορευτικά και παιδικά δρώμενα.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη θα πραγματοποιηθεί και φέτος η βραδιά αφιέρωμα στον αείμνηστο Μανώλη Χιώτη στην Πρόνοια καθώς και η Ναυτική Ναυπλιάδα.
Με την επιμέλεια δε, της ιστορικού τέχνης Φαίης Τζανετουλάκου σε συνεργασία με ντόπιους καλλιτέχνες, θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ για ένα μήνα Ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο.
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ναυπλίου εδώ

Related posts

Η απάντηση του «Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου ΄΄Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» στην επιτροπή του «Ελλάδα 2021»

Newsroom

Ποια ήταν τα σύνεργα ομορφιάς των γυναικών στην αρχαία Θεσσαλονίκη;

Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: Η ζωή του και το έργο του του συγγραφέα Γιώργου Φουκαδάκη