Κοινοποιείστε το άρθρο

Το Κρυπτονόμισμα – Bitcoin: Είναι το χρήμα του μέλλοντος;

Είναι τα κρυπτονομίσματα τα χρήματα του μέλλοντος, όπου μέσω αυτών θα γίνονται οι συναλλαγές και σταδιακά θα καταργηθούν τα μετρητά;

Έχει η αγορά τους κινδύνους ή οφέλη; Τα κρυπτονομίσματα είναι γνωστά είτε για το γρήγορο κέρδος που προσφέρουν είτε για τις μεγάλες απώλειες που καταγράφουν. «Οι διακυμάνσεις και η κερδοσκοπία των ψηφιακών νομισμάτων ιντριγκάρει και προκαλεί κάποιους να ασχοληθούν. Όμως η τεχνολογία και το μέλλον μέσα από αυτή την ιστορία είναι κάτι πιο μεγάλο» υπογραμμίζει στο MEGA ο οικονομικός σύμβουλος, Βαγγέλης Τσάπας. Στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη 50 – 60 ATM για κρυπτονομίσματα, ενώ κάποιοι (λίγοι) καταστηματάρχες δέχοται πληρωμές με κρυπτονομίσματα. Εντούτοις, ελάχιστοι ασχολούνται στην χώρα με το «νόμισμα» του μέλλοντος. «Υπάρχουν ψηφιακά πορτοφόλια που αποθηκεύονται τα χρήματα. Η αξία των 100 ευρώ που θα αγοράσετε σε όποιο κρυπτονόμισμα αγοράσετε θα μεταφερθεί εκεί πέρα. Και από εκεί μπορεί να κάνετε τις συναλλαγές σας» εξηγεί ο Τσάπας, τονίζοντας ότι κάνεις δεν μπορεί να εγγυηθεί την αξία του κρυπτονομίσματος σε ένα μήνα. «Είναι θέμα ζήτησης και προσφοράς. Σαν χρηματιστηριακό προϊόν» προσθέτει. Πρόσφατα, το Bitcoin κατέγραψε τεράστια πτώση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες απώλειες σε όσους το χρησιμοποιούν. Σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο, οι μεγάλες απώλειες ακολούθησαν μετά από ένα διάστημα υπερανόδου του κρυπτονομίσματος. «Η αξία του δεν έχει αποτυπωθεί πλήρως. Δεν έχει κάποια ισορροπία» λέει. Όποιος επιθυμεί έχει τη δυνατότητα να εξαργυρώσει τα κρυπτονομίσματα που διαθέτει άμεσα σε ευρώ. Ανά τον κόσμο, υπάρχουν 5.000 – 6.000 κρυπτονομίσματα.

Όπως επισημαίνει όμως ο κ. Τσάμπας, σημασία έχει ποια θα επιβιώσουν. Άλλωστε, έως τώρα, σε ελάχιστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει νομικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα. «Χωρίς ένα πολύ σοβαρό νομικό πλαίσιο θα μείνουμε στις διακυμάνσεις». Από το 2015 υπάρχει και το ελληνικό κρυπτονόμισμα, με την αξία του να είναι 4 δολάρια.

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο