Κοινοποιείστε το άρθρο

Το #Μοναστηράκι της Αθήνας  αποφάσισαν να μεταφέρουν στην κεντρική πλατεία της Αδελαΐδας, οι υπεύθυνοι του μεγαλύτερου πολιτιστικού φεστιβάλ της Νότιας Αυστραλίας.

Το #Μοναστηράκι της Αθήνας που όλοι αγαπάμε, αποφάσισαν να φέρουν στην κεντρική πλατεία της Αδελαΐδας, οι υπεύθυνοι του μεγαλύτερου πολιτιστικού φεστιβάλ της Νότιας Αυστραλίας.

Το γνωστό σε όλους «Γλέντι», συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια παρουσίας και, για πρώτη φορά, αναμένεται να γιορτάσει τα σημαντικά αυτά γενέθλια στην κεντρική πλατεία της Αδελαΐδας, Victoria Square, η οποία θα φορέσει τα γιορτινά της και θα μεταμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζει σε όλους την Ελλάδα.

«Η συγκεκριμένη πλατεία βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Αδελαΐδας και σκεφτήκαμε να την επιλέξουμε επειδή παραδοσιακά στην Ελλάδα, οι συμπατριώτες μας συνήθιζαν να κάνουν τις εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ τους στην πλατεία της πόλης ή του χωριού τους» δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ο πρόεδρος της επιτροπής του φεστιβάλ, Μικές Διακομιχάλης.

Το Glendi Greek Festival θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο της Παρασκευής 23 με Κυριακή 25 Μαρτίου. Οι πόρτες του Φεστιβάλ θα ανοίξουν στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ από τις 12 το μεσημέρι το Σάββατο μέχρι και αργά την Κυριακή αναμένεται να περάσουν τις πόρτες της κεντρικής πλατείας της Αδελαΐδας χιλιάδες ομογενείς – και όχι μόνο.

«Ένα από τα πλακόστρωτα δρομάκια γύρω από την πλατεία, το Reconciliation Plaza, θυμίζει πολύ τα ελληνικά σοκάκια γύρω από το Moναστηράκι της Αθήνας, γι’ αυτό προτείναμε στους συνεργάτες μας να στήσουν τα περίπτερα τους στη συγκεκριμένη μεριά του δρόμου ώστε να φέρουμε έτσι μια γεύση από Ελλάδα στην καρδιά της Αδελαΐδας» είπε ο πρόεδρος.

Τη διασκέδαση των παραβρισκόμενων έχουν αναλάβει για την Παρασκευή το βράδυ δημοφιλείς ομογενείς DJ ενώ το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ θα βρίσκεται στην Αδελαΐδα ο Έλληνας τραγουδιστής, Νίκος Κουρκούλης, με την ορχήστρα του.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.glendigreekfestival.com.au

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο