ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κοινωνία

To «My Greek Odyssey»κάνει αφιέρωμα στην ιστορία της ελληνικής κουζίνας του Τσελεμεντέ

Με προσκεκλημένο τον εγγονό του Νικόλαου Τσελεμεντέ, σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ, το Αυστραλιανό ταξιδιωτικό ντοκυμαντέρ «My Greek Odyssey»κάνει αφιέρωμα στην ιστορία της ελληνικής κουζίνας και τη παρασκευή του πλέον δημοφιλούς ελληνικού πιάτου, του μουσακά

 

Το Αυστραλιανό ταξιδιωτικό ντοκυμαντέρ «My Greek Odyssey» επισκέφθηκε τη Σίφνο για να ανακαλύψει και να αναδείξει τη φυσική ομορφιά, τους ανθρώπους, την παράδοση,τα ήθη και τα έθιμα και φυσικά τη γαστρονομία αυτού του ευλογημένου νησιού.

Όμως, η γαστρονομία της Σίφνου δε συνδέεται μόνο με την τοπική ιστορία και παράδοση.

Η Σίφνος  υπήρξε  τόπος διαμονής για πολλά χρόνια  του θρυλικού σεφ Νικόλαου Τσελεμεντέ, ο οποίος έφερε την επαναστάση στην ελληνική μαγειρική. Προσθήκες όπως η μπεσαμέλ σε παραδοσιακά πιάτα διαμόρφωσαν την αστική ελληνική κουζίνα που απολαμβάνουμε όλοι σήμερα και άλλαξαν εντελώς την καθημερινότητα μας  η οποία αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως εθνική κουζίνα.

Ο Ελληνοαυστραλός παρουσιαστής, Peter Maneas με προσκεκλημένο τον εγγονό του Νικόλαου Τσελεμεντέ, σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ, έκανε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην ιστορία της ελληνικής κουζίνας, το οποίο δε θα μπορούσε παρά να καταλήξει στη κουζίνα για τη παρασκευή του πλέον δημοφιλούς ελληνικού παραδοσιακού μουσακά.

Ο σεφ Γιώργος Τσελεμεντές, μέσα από τη προσωπική του ανησυχία ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου για χαμηλότερη πρόσληψη λιπαρών και θερμίδων, παρουσίασε τη δική του συνταγή για ένα ελαφρύ και εξίσου γευστικό μουσακά. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε!

Το οδοιπορικό στη Σίφνο αποτελεί μέρος του δεύτερου κύκλου της σειράς του ντοκυμαντέρ το οποίο αναμένεται να προβληθεί σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε Αυστραλία και Ευρώπη.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ντοκιμαντέρ πρόκειται να έχει τόσο μεγάλη απήχηση    στην αυστραλιανή  τηλεόραση  που  πρόκειται να προβληθεί σε εκατομμύρια τηλεθεατές ενώ στην συνέχεια  θα προβληθεί  και σε μεγάλα ευρωπαϊκά δίκτυα ενώ για την Ελλάδα πληροφορίες λένε οτι θα το προβάλει το κανάλι της cosmote.

 

Related posts

Σαν σήμερα 5 Φεβρουαρίου «έφυγε» η Τζένη Βάνου

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Κρήτη

Η κυβέρνηση διχάζει την ελληνική κοινωνία με τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες

Newsroom