ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Άμπελος ΚυρίουΟρθοδοξία

To Θαύμα του Αγίου Γεωργίου: Η Τουρκάλα που βαπτίστηκε χριστιανή

Η Τουρκάλα που βαπτίστηκε χριστιανή:To Θαύμα του Αγίου Γεωργίου

Το Θαύμα Αγίου Γεωργίου

 

Η Τουρκάλα που έγινε χριστιανή, μια συγκλονιστική μαρτυρία της Σοφίας, όπου με την βοήθεια του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου βαπτίστηκε χριστιανή.

Η αγνή και καθαρή καρδιά της Σοφίας χωρίς να γνωρίζει την Ορθόδοξη πίστη μας, έκανε τον Άγιο Γεώργιο να της εμφανιστεί αρκετές φορές και να της γνωρίσει την Μια και αληθινή πίστη μας και να βαπτιστεί ορθόδοξη και να λάβει το όνομα Σοφία.

Μια από τις φορές που της εμφανίστηκε ο Άγιος Γεώργιος, της ζήτησε να έρθει στην Ελλάδα να πάει σε μια εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο και να προσκυνήσει εκεί στην εκκλησία, διότι σε αυτή την εκκλησία ο Άγιος Γεώργιος αναπαύεται πολύ. Η εκκλησία αυτή είναι στο νησί Τριζόνια που βρίσκεται στο νομό Φωκίδος.

Εκεί βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που ο ίδιος ο Άγιος την αγαπά πολύ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ο φίλος του Ιησού Χριστού, ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος, που πίστεψε στον μόνο αληθινό Θεό, δια μέσω του Θεού να επιτελεί πολλά θαύματα και ιδιαιτέρως σε πολλούς τούρκους και μουσουλμάνους.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπως της Σοφίας που ο Άγιος Γεώργιος ο Κουδουνάς στην Πρίγκηπο της Κωνσταντινούπολης, έχει βοηθήσει πολλούς μουσουλμάνους να μεταστραφούν στην Ορθόδοξη Πίστη μας.

Ο Άγιος Γεώργιος όπως και πολλοί άγιοι της Εκκλησίας μας, με τις εμφανίσεις τους που κάνουν πολλές φορές στους ανθρώπους και τους βοηθούν, μας δείχνουν ότι η πίστη μας είναι ζωντανή.

Και ο Θεός χρησιμοποιεί τους αγίους για να ενδυναμώσουν την πίστη των ανθρώπων. Αλλά και να μας δείξει ο Θεός την αγάπη Του και την προστασία Του για τα παιδιά Του, που είμαστε όλοι εμείς. Ο Θεός δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους και γι αυτό ενεργεί και σε μουσουλμάνους. Ο Θεός βλέπει την καρδιά και την πρόθεση του κάθε ανθρώπου.

 

Related posts

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Όλα αλλάζουν… Τι λέει η Αποκάλυψη (βίντεο)

Newsroom

Ιερώνυμος: Κλείσαμε για να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα- « H Εκκλησία ήτανε είναι και θα είναι πάντοτε στο πλευρό αυτού του λαού»

Μή φοβοῦ˙ ἐγώ εἰμι ὁ πρῶτος καί ὁ ἔσχατος καί ὁ ζῶν

Newsroom