ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

Το Βερολίνο βάζει «στον πάγο» την πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2

Το Βερολίνο βάζει «στον πάγο» την πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 

Το Βερολίνο «παγώνει» την πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Ουκρανία με την αναγνώριση των Ντόνετσκ και Λουχάνσκ από τη Ρωσία.

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σε δηλώσεις του τόνισε πως «η πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεν μπορεί να προχωρήσει μετά τις πρόσφατες ενέργειες της Ρωσίας».

«Πρέπει να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση, ιδιαίτερα αναφορικά με τον Nord Stream 2», πρόσθεσε ο Σολτς

Ζελένσκι: Να τερματιστεί ο Nord Stream 2

Νωρίτερα, ο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε τον «άμεσο τερματισμό» του ρωσογερμανικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Συμφωνήσαμε για την ανάγκη άμεσης επιβολής κυρώσεων για τη νέα επιθετική ενέργεια εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Εσθονό ομόλογό του. «Οι κυρώσεις αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τον πλήρη τερματισμό του Nord Stream 2», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι το Κίεβο ίσως διακόψει τις διπλωματικές του σχέσεις με τη Μόσχα, εξηγώντας ότι εξετάζει τη σχετική πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Ωστόσο ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε ότι δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο ευρείας σύρραξης με τη Ρωσία, όμως δήλωσε ότι σε περίπτωση που αυτό συμβεί, είναι έτοιμος να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη χώρα.

Related posts

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για τη Μόρια στο Μαξίμου

Newsroom

Οι Τούρκοι μας κάνουν «καψόνια»: Στο Αιγαίο βγάλαν ξανά το Τσεσμέ για έρευνες

Newsroom

Μ.Τσαβούσογλου: «Η υφαλοκρηπίδα της Τουρκιάς φτάνει μέχρι νότια της Κρήτης

Newsroom