ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΩΔΩΝ» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ! (ΦΩΤΟ)

«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΩΔΩΝ»ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ! (ΦΩΤΟ)

ΝΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ZHANG QIYUE ΖΑΝ ΚΙΟΥΕ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΚΙΝΑΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ YU ZENGGANG ΓΙΟΥ ΖΕΓΚΑΝΓΚ COSCO, ΣΚΗΝΗ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Yπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα
και του Δήμου Πειραιά.

ZHANG QIYUE ΖΑΝ ΚΙΟΥΕ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΚΙΝΑΣ, YU ZENGGANG ΓΙΟΥ ΖΕΓΚΑΝΓΚ COSCO, ΣΚΗΝΗ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

 

Στο πλαίσιο των εορτασμών του παραδοσιακού Κινεζικού Μεσοφθινοπωρινού Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, η επίσημη πρεμιέρα της μουσικοχορευτικής παράστασης «Επιστροφή Μετά τον Πόλεμο» από «Το Βιβλίο των Ωδών», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσία σημαντικών επισήμων και καλεσμένων.

Την παράσταση, τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε. κυρία Zhang Qiyue, Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, ο κύριος Yu Zenggang, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α.Ε.) και η κυρία Ειρήνη Νταϊφά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού, με την εποπτεία και τον συντονισμό της Δ/νσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά. Ο κύριος Yu Zenggang, καλωσόρισε το κοινό απευθύνοντας χαιρετισμό και τονίζοντας ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. και η Cosco Shipping Group LtD θα φέρουν πολλές ακόμη εξαιρετικές καλλιτεχνικές παραστάσεις στον ελληνικό λαό.

ΝΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ZHANG QIYUE ΖΑΝ ΚΙΟΥΕ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΚΙΝΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ, YU ZENGGANG ΓΙΟΥ ΖΕΓΚΑΝΓΚ COSCO

Με την υποστήριξη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και της COSCO Shipping Group, η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ δύο πολιτισμών που αγαπούν την ειρήνη και προσέφερε μία μοναδική εμπειρία στους παρευρισκόμενους θεατές. Η παράσταση αποτελεί παραγωγή της Sino-Saint Culture Industrial Investment Co. Ltd και παρουσιάστηκε στην Ελλάδα από την China Arts and Entertainment Group Ltd.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Το «Βιβλίο των Ωδών» και το «Έπος του Ομήρου» αποτελούν αντίστοιχα τις πηγές του ανατολικού και του δυτικού πολιτισμού. Βασισμένο σε λαϊκές ιστορίες, το «Βιβλίο των Ωδών» είναι μια συλλογή από έργα λαϊκών βάρδων και ένα αριστούργημα της δημιουργικότητας του λαού, όπου αναφέρονται έντονα οι κοινωνικές μορφές, οι ιδέες, οι θρησκευτικές δραστηριότητες, η ποιμαντική καλλιέργεια και τα έθιμα εκείνης της εποχής, γεμάτο με μια μυθολογική αύρα. Το «Βιβλίο των Ωδών» τραγουδά για τις όμορφες πλευρές της ζωής, όπως η αγάπη και η εργασία. Αντανακλά όμως και τη νοσταλγία, τη δυσαρέσκεια και την οργή του λαού εναντίον της καταπίεσης και του εκφοβισμού.

Το μιούζικαλ «Επιστροφή Μετά τον Πόλεμο» είναι μια παράσταση παραγωγής 2019, υποστηριζόμενη από το Εθνικό Ίδρυμα Τεχνών. Είναι το πρώτο μιούζικαλ που βασίζεται σε ένα ποίημα από το «Βιβλίο των Ωδών» (《诗经》στα κινέζικα). Το «Βιβλίο των Ωδών» περιλαμβάνει 305 έργα διαφόρων ποιητών που χρονολογούνται από τον 11ο έως τον 7ο αιώνα π.Χ. Ως η παλαιότερη συλλογή της κινεζικής ποίησης, εκτιμάται ως η επίσημη αρχή της κινεζικής ιστορίας. Μελετημένο και απομνημονευμένο από ακαδημαϊκούς σε όλο τον κόσμο για δύο χιλιετίες, το βιβλίο θεωρείται και ως το ανατολικό «Έπος του Ομήρου» αφού μοιράζονται την ίδια περίοδο δημιουργίας, το ίδιο κειμενικό είδος και την ίδια σημαντική ιστορική αξία. Το “Επιστροφή Μετά τον Πόλεμο” είναι γνωστό ως το πρώτο κινεζικό ποίημα για τον πόλεμο και είναι η πρώτη παράσταση που συνδυάζει το κινεζικό «Βιβλίο των Ωδών» με την τέχνη δυτικού μιούζικαλ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΕΥΑ ΚΑΜΙΝΑΡΗ
ΕΛΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΑ (Δημόσιες Σχέσεις Παράστασης – BRB Creative Concepts),ΤΣΙΚΟΡΔΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (Εκδότης ψηφιακού περιοδικού www. greekaffair.gr) ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΙΓΚΑ (Συγγραφέας, Ολιστική Θεραπεύτρια,)                            
ΕΛΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΑ (Δημόσιες Σχέσεις Παράστασης – BRB Creative Concepts), ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΕΓΚΟΥΛΗΣ (Segoulis – Athos City Travel)
ΕΛΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΑ (Δημόσιες Σχέσεις Παράστασης – BRB Creative Concepts), ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ       
WANG CHAO (Πολιτιστικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Λ.Δ Κίνας)
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ

Related posts

Βραδιές Καραγκιόζη: Με τον Κωνσταντίνο Κουτσουμπλή στο ΘΕΑΤΡΟ 104

Newsroom

«Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ» στο Θέατρο Διάνα

Newsroom

Δείτε σε ποια προϊόντα μειώνεται το ΦΠΑ στο 13% και ποια εξαιρούνται – Πραγματικό «αλαλούμ»

Newsroom