ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

Το Υπ.Οικονομικών κάνει διαχωρισμό: Ανάπηροι άνω των 24 ετών δεν δικαιούνται κοινωνικό μέρισμα

Το Υπ.Οικονομικών κάνει διαχωρισμό: Ανάπηροι άνω των 24 ετών δεν δικαιούνται κοινωνικό μέρισμα-  Ενώ Υπουργικά στελέχη δοκιμάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα προς αγορά τον υπουργείον τους .

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει κοινωνικό μέρισμα σε οικογένειες ΑμεΑ, εάν το ανάπηρο άτομο είναι μέχρι 24 ετών.

Λες και η αναπηρία είναι παιδική νόσος σαν την ιλαρά και μετά τα 24 έτη, θεραπεύεται! Ήδη στα social media εκδηλώνονται έντονες διαμαρτυρίες από μέλη οικογενειών ΑμεΑ.

Να θυμίσουμε ότι όταν μιλάμε για άτομα με αναπηρία, αναφερόμαστε σε άτομα με  νοητική αναπηρία, αυτισμό, επιληψία, σύνδρομο down, ψυχικές αναπηρίες, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.

 

 

Αλήθεια κ. Πρωθυπουργε της Ελλάδας  που πήγε η ευαισθησία σας προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες ; Τόσο εύκολα ξεχάσατε τι  δηλώνατε μέχρι προχθές ότι «Τα ΑμεΑ αξίζουν ίσες ευκαιρίες και αξιοπρέπεια»

Εσείς και Πρωθυπουργέ της Ελλάδας  πρόσφατα δεν στείλατε το εξής μήνυμα του ενεργού συμπαραστάτη  όχι μόνο στα ΑμεΑ αλλά και στις οικογένειές τους,  ονομάζοντας τους  τους αφανείς ήρωες που στηρίζουν τα ΑμεΑ, ειδικά τα παιδιά με αναπηρία, και κάνουν απίστευτες υπερβάσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν στα άτομα αυτά, στα παιδιά αυτά, τη δυνατότητα να ζήσουν μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή.

Και συνεχίσατε λέγοντας ότι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε κοντά τους με ουσιαστικές και αποτελεσματικές πολιτικές. Και βέβαια να πολεμήσουμε στη ρίζα οποιαδήποτε διάκριση, οποιοδήποτε στερεότυπο μπορεί να υπάρχει ακόμη σήμερα απέναντι στα ΑμεΑ. Γιατί εκτός από ίσες ευκαιρίες, τα ΑμεΑ αξίζουν κάτι το οποίο δεν κοστίζει τίποτα, και αυτό είναι η αξιοπρέπεια».

 

Κ. Μητσοτάκη  μήπως ξεχάσατε τις πολύ φρέσκιες δηλώσεις σας η μήπως κάποιοι μέσα από τους υπουργικούς τους θώκους που βολεύτηκαν προσπαθούν να υποβαθμίσουν την προσπάθεια που πατέ να κάνετε για  τα ΑμεΑ διότι οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τι πάει να πει να είσαι άτομο με ειδικές ανάγκες ,  τι καθημερινό αγώνα δίνουν αυτά τα άτομα για να επιβιώσουν έξω σε αυτή την σκληρή κοινωνία .Εσείς κ Πρωθυπουργέ έστω και λίγο θα έπρεπε να νιώθετε και  να καταλαβαίνατε ….

Υγ.

Περιμένουμε αντιδράσεις από τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως από τηνΕ.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) – NCDP”

 

Κ.Τ.

Related posts

Τα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό

ΕΣΑμεΑ: Χιλιάδες δικαιούχοι με αναπηρία κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Δωρεάν – μειωμένο εισιτήριο μετακίνηση των πολυτέκνων και ΑμεΑ – όροι – προϋποθέσεις – δικαιολογητικά