ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Άμπελος ΚυρίουΟρθοδοξία

Τον έφαγε η φήμη και η δόξα! Λόγια της παλαιάς διαθήκης (βίντεο)

Τον έφαγε η φήμη και η δόξα! Λόγια της παλαιάς διαθήκης

Τον ενδιέφερε η φήμη και η δόξα. Μέσα στην κοινωνία υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι, πολλών ειδών χαρακτήρες και προσωπικότητες. Μπορεί στην όψη ή στην φυλή ή στην εθνικότητα να φαίνονται πολλοί ίδιοι, όμως τα εσώψυχα του κάθε ανθρώπου είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Η κάθε ψυχή, η κάθε καρδιά, το κάθε μυαλό εντελώς ξένα μέσα στην κοινωνία και πολλές φορές μέσα στην ίδια την οικογένεια. Χαρακτήρες χαρούμενοι, λυπημένοι, «ξινοί», γελαστοί, εγωκεντρικοί, ζηλιάρηδες, κουτσομπόληδες, υπερόπτες, επικριτικοί αλλά και οι κακοί.

Για κάποιους, οι ζηλιάρηδες χαρακτήρες είναι τρομερά δύσκολοι. Είναι επικίνδυνοι διότι έχουν το ανικανοποίητο και δεν ευχαριστιούνται με τίποτα, διότι συγκρίνουν τη ζωή τους με τη ζωή των άλλων χωρίς να κοιτούν τη δική τους εξέλιξη.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και οι κακοί άνθρωποι που είναι πολύ χειρότεροι. Οι προθέσεις τους για τους άλλους είναι κακές και υστερόβουλες. Κανένα δείγμα αγάπης, συμπάθειας, συμπόνιας, βοήθειας προς τους άλλους. Η κύρια επιθυμία που έχουν για τους άλλους είναι το πως θα τους βλάψουν, το πως θα κατηγορήσουν, το πως θα κερδίσουν κάτι από τους γύρω τους ή ακόμα και να κάνουν τους άλλους να νιώθουν άσχημα.

Οι κακοί άνθρωποι δυστυχώς υπάρχουν παντού και πολλές φορές γύρω μας, στο στενό μας περιβάλλον ή στην εργασία μας. Αυτοί οι άνθρωποι από την κακία που έχουν μέσα τους και βγαίνει προς τα έξω, εντοπίζονται πολύ εύκολα. Όμως αυτοί οι άνθρωποι με δόλιους τρόπους, με κακολογίες για τους άλλους, με απατεωνιές προσπαθούν το πως αναδειχθούν οι ίδιοι και το πως θα καταστρέψουν τους άλλους. Τους ενδιαφέρει η φήμη και η δόξα και στο βωμό της φήμης και της δόξας μπορούν να κάνουν τα πάντα.

Αυτοί οι άνθρωποι εννοείται πως δεν έχουν δείγμα του λόγου του Θεού, εννοείται πως δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αγάπη. Κινούνται πάντα υστερόβουλα μόνο και μόνο να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Όπως ακριβώς έκανε ο άνθρωπος της σημερινής ιστορίας από την Παλαιά Διαθήκη. Ήρθε όμως στιγμή που όπως λέει και ο λαός το πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα.

 

Related posts

Με λαμπρότητα εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος στο Τρίκορφο Φωκίδος

Newsroom

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός: Το ελληνικό ορθόδοξο έθνος μας κινδυνεύει… (βίντεο)

Τι δώρα προσφέρουμε στον Χριστό;