ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Τον πρώτο κύμα καλοκαιρινού «καύσωνα» υποδεχόμαστε από σήμερα και μέχρι την Κυριακή

Τον πρώτο κύμα καλοκαιρινού «καύσωνα» υποδεχόμαστε από σήμερα και μέχρι την Κυριακή

Πιο συγκεκριμένα από σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου ξεχνάμε, τις δροσιές και μπαίνουμε δυναμικά στις ζέστες. Η πρώτη καλοκαιρή θερμή εισβολή μέχρι την Κυριακή είναι γεγονός

 

Ο υδράργυρος τραβά την ανηφόρα πλησιάζοντας τους 36 – 37 βαθμούς. Αλλάζει το σκηνικό του καιρού. Αναλυτικά η πρόβλεψη του τετραημέρου από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Η αστάθεια μετά και τα καμώματά της σιγά – σιγά περιορίζεται στα βουνά και θα δώσει έτσι την ευκαιρία στο καλοκαίρι να πάρει σταδιακά τη θέση του, με τον υδράργυρο να τραβάει την ανηφόρα.

 

Καιρός : Αναλυτικά για την Πέμπτη

Πιο αναλυτικά για την Πέμπτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι δυτικοί άνεμοι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5, στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 29, στα κεντρικά από 13 έως 31, νοτιότερα από 15 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Στην Αττική περιμένουμε λίγες αρχικά συννεφιές. Από το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν με τοπικές μπόρες και ίσως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Μεταβλητός άνεμος 3 με 4 μποφόρ το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιάδες της ίδιας εντάσεις, θερμοκρασία από 13 ως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες αρχικά νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν. Θα ακολουθήσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Μεταβλητός άνεμος, ασθενείς και θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει για λίγο με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βουνά. Δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους 3 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο τοπικά 6.

Η θερμοκρασία στα βόρεια από 12 έως 30 στα κεντρικά από 13 έως 31 νοτιότερα από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Από την Παρασκευή και μετά οι πιθανότητες για εκδήλωση απογευματινών βροχών και καταιγίδων ελαττώνονται.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 3 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα αρχίσει να σκαρφαλώνει στους 32 με 33 βαθμούς.

Το Σάββατο 8 Ιουνίου περιμένουμε ο υδράργυρος να φτάσει τους 33 με 34 στις κεντρικές ηπειρωτικές περιοχές. Την Κυριακή τους 35 με 36 στις πεδιάδες της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Κωπαΐδας, στο λεκανοπέδιο της Αττικοβοιωτίας και στον αργολικό κάμπο.

Ενδεικτικά το Σάββατο στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και τον υδράργυρο να φτάνει τους 32 με 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε περισσότερες νεφώσεις και την θερμοκρασία στους 31 με 32.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου η Αθήνα θα έχει 32 έως και 34 βαθμούς Κελσίου. Η Θεσσαλονίκη έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου με βοριαδάκι 3 με 4 τοπικά 5 μποφόρ.

Related posts

Βασιλακόπουλος: Nα επιτραπούν οι μετακινήσεις

Newsroom

Νίκος Παππάς: «Περιθωριακοί» όσοι μας αποδοκιμάζουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Newsroom

ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…

Newsroom