Κοινοποιείστε το άρθρο

Τουρκία: 4 γεωτρύπανο ετοιμάζεται να αγοράσει από τη Νότια Κορέα όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Yeni Safak

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Άγκυρα συζητούσε και με νορβηγική εταιρία για την αγορά γεωτρύπανου η οποία δεν προχώρησε καθώς η εταιρία ανησυχούσε για τυχόν προβλήματα που θα προέκυπταν εάν η Τουρκία το χρησιμοποιούσε για να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

 

Σύμφωνα με τον Σκάι, η Τουρκία στράφηκε τελικά στους Νοτιοκορεάτες για την αγορά του πλοίου που φέρεται να είναι 7ης γενιάς, οι οποίοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν έχουν κανένα πρόβλημα εάν το γεωτρύπανό της κατευθυνθεί στη Μαύρη Θάλασσα ή τη Μεσόγειο.

Η Yeni Safak αναφέρει ότι η Τουρκία σκοπεύει να κάνει γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα για φυσικό αέριο, αλλά σε περίπτωση που η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι αυξήσουν την «ένταση» και τις «παρενοχλήσεις» τότε θα κατευθύνει πλοία της προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη, τυχόν μετακίνηση γεωτρύπανων προς την Ανατολική Μεσόγειο δεν θα έχει στόχο τις έρευνες και τα κοιτάσματα, αλλά θα γίνει ως αντίδραση στις κινήσεις Αθήνας και Λευκωσίας στην περιοχή.

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο