ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Τουρκικά μαχητικά πέταξαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη – Έντονο διάβημα από το ΥΠΕΞ

Τουρκικά μαχητικά πέταξαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη – Έντονο διάβημα από το ΥΠΕΞ

Μια «ανάσα» από την Αλεξανδρούπολη πέταξαν δύο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, κλιμακώνοντας έτσι τις τουρκικές προκλήσεις.

 

Συγκεκριμένα, τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε απόσταση μόλις 2,5 μιλίων από την πόλη της Θράκης, με την Αθήνα να προχωρά σε διάβημα προς τον πρέσβη της Τουρκίας, ενημερώνοντας, παράλληλα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνει λόγο για πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από τουρκικά μαχητικά πλησίον της Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφέστατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να προβάλει τον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της, καταπατώντας όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Η ενέργεια αυτή υπονομεύει την συνοχή και τις άμεσες προτεραιότητες του ΝΑΤΟ, αποτελώντας και σαφή απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί βασικό κόμβο μεταφοράς δυνάμεων για την ενίσχυση των συμμάχων μας.

Με εντολή του Υπουργού Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε άμεσο και εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον εδώ Τούρκο Πρέσβη. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας, καθώς και ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ.

Related posts

Ξεκινούν Α’ Χαιρετισμοί σήμερα χωρίς πιστούς: Η Ελληνική Λύση καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει άμεσα τις εκκλησίες

Newsroom

6 Σπιτικές μάσκες ομορφιάς για λιπαρό πρόσωπο με φυσικά υλικά

Το συλλαλητήριο της Αθήνας σε live διαδικτυακή μετάδοση μέσω του Greekaffair.gr

Newsroom