Κοινοποιείστε το άρθρο

Τούρκος θεολόγος: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας – «Είναι μια ενέργεια που το Κοράνι δεν δέχεται»

agia+shofia

Ο Τούρκος θεολόγος Μουσταφά Ισλάμογλου διαφώνησε με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, καθώς τόνισε ότι είναι μια πράξη ενάντια στο Κοράνι. 

Ο Ισλαμόγλου είπε χαρακτηριστικά: «Είναι μια ενέργεια που το Κοράνι δεν δέχεται», ενώ σχολίασε και τις αστειότητες του Προέδρου των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερπάς, ο οποίος έκανε κήρυγμα στην Αγία Σοφία με σπαθί.

Αναλυτικά τα όσα είπε σχετικά:

«Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι ουσιαστικά μια πράξη ενάντια στο Κοράνι. Είναι μια ενέργεια που το Κοράνι δεν δέχεται.

Τι είναι η κατάκτηση, πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί. Υπάρχει ένα κεφάλαιο που ονομάζεται Κατάκτηση στο Κοράνι. Αυτή η σούρα δεν αποκαλύφθηκε στην κατάκτηση της Μέκκας, δεν αποκαλύφθηκε στη νίκη του Μπαντρ και δεν αποκαλύφθηκε σε άλλες κατακτήσεις.

Αυτό είναι το όνομα της σούρας που αποκαλύφθηκε μετά τη συνθήκη ειρήνης του Αγγελιαφόρου του Αλλάχ στο Hudaybiye, δηλαδή τη συμφωνία ειρήνης που έγινε με τους πολυθεϊστές.

Σήμερα, απαγγέλλουν τη Σούρα της Φατάχ κατά την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης. Βλέπεις πόση άγνοια υπάρχει; Επομένως, αυτό δεν είναι κατάκτηση. Η κατάκτηση είναι στην πραγματικότητα η κατάκτηση μιας ανθρώπινης καρδιάς. Είναι η συνάντηση δύο ανθρώπινων καρδιών».

Οι αντιδράσεις

Η εφημερίδα Yeni Akit άμεσα έσπευσε να χαρακτηρίσει «σκανδαλώδεις» τις δηλώσεις του Ισλάμογλου για την Αγία Σοφία, γράφοντας ότι «ξεπέρασε τα όρια» και ότι «ξέφυγε»!

Με τη σειρά της η εφημερίδα Takvim χαρακτήρισε τον Τούρκο θεολόγο «αμφιλεγόμενο», ενώ για «σκάνδαλο» έκανε λόγο και το τηλεοπτικό τουρκικό δίκτυο Star.

 

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο