Κοινοποιείστε το άρθρο

Τους Γκρίζους Λύκους να χαρακτηριστούν ως τρομοκρατική οργάνωση ζητά το ευρωκοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσθέσει τους Γκρίζους Λύκους, τη διαβόητη ακροδεξιά οργάνωση της Τουρκίας, στον κατάλογο των τρομοκρατών της. 

Υπενθυμίσουμε ότι ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Μπαχτσελί, είναι συνεταίρος του Ερντογάν στην κυβέρνηση, με το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP).

Ο Νάτσο Σάντσες Αμόρ, εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, στην έκθεση που συνέταξε εξέφρασε έντονες ανησυχίες για τη ρατσιστική αυτή ομάδα, η οποία ανέφερε ότι επεκτείνεται σε ανησυχητικά επίπεδα όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και σε χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση ζητείται να ξεκινήσει έρευνα ώστε να απαγορευτούν οι δραστηριότητες των Γκρίζων Λύκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρεται ότι οι Γκρίζοι Λύκοι αποτελούν απειλή για όλες τις ομάδες που αντιλαμβάνονται ως αντίπαλό τους, άτομα κυρίως κουρδικής, αρμενικής και ελληνικής καταγωγής, ζητώντας οι δραστηριότητές τους να παρακολουθούνται στενά.

Την αρχή έκανε η Γαλλία, όταν τον περασμένο Νοέμβριο, απαγόρευσε επίσημα την επικίνδυνη αυτή τουρκική ομάδα, για υποκίνηση διακρίσεων και μίσους και συμμετοχή σε βίαιες ενέργειες. Στην απόφαση αυτή κατέληξε μετά από βανδαλισμούς Γκρίζων Λύκων στο μνημείο γενοκτονίας των Αρμενίων και επιθέσεις τους σε Αρμένιους και Κούρδους.

Η ένοπλη πτέρυγα του κόμματος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί ευθύνεται και για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ στην Κύπρο, αλλά και για τη σφαγή στη Σεβάστεια. Εκεί που έκαψαν ζωντανούς Αλεβίτες, βάζοντας φωτιά σε ξενοδοχείο!

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο