Κοινοποιείστε το άρθρο

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ξανά στις… ράγες τα διεθνή δρομολόγια από Θεσσαλονίκη

 

Την επανέναρξη των διεθνών σιδηροδρομικών δρομολογίων από Θεσσαλονίκη προς Βελιγράδι μέσω Σκοπίων και την καθιέρωση για τη θερινή περίοδο της υπηρεσίας προς Βουκουρέστι μέσω Σόφιας, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, τα διεθνή επιβατικά δρομολόγια θα ξεκινούν για Σκόπια και Βελιγράδι καθημερινά από σήμερα, 2 Ιουνίου ενώ τα δρομολόγια για τη Σόφια και το Βουκουρέστι θα γίνονται μόνο κάθε Κυριακή, αρχής γενομένης από τις 4 Ιουνίου.

Για Σόφια και Βουκουρέστι

Αναλυτικά για τη διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Σόφια – Βουκουρέστι η αμαξοστοιχία θα αναχωρεί:

•Κάθε Κυριακή στις 23.10 από τη Θεσσαλονίκη και θα φτάνει την επόμενη ημέρα στη Σόφια στις 5.50 το πρωί  και στο Βουκουρέστι στις 18:58.

•Κάθε Παρασκευή στις 12.45 το μεσημέρι από το Βουκουρέστι και θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 06.31 την επόμενη μέρα.

Η τιμή για το εισιτήριο απλής διαδρομής ανέρχεται στα 16,80 ευρώ από τη Θεσσαλονίκη στη Σόφια και μετ΄ επιστροφής στα 33,60 ευρώ.

Η τιμή για το Βουκουρέστι ανέρχεται στα 39,80 ευρώ και μετ΄ επιστροφής στα 79,60 ευρώ.

Επιπλέον στους επιβάτες που ταξιδεύουν σιδηροδρομικά με προορισμό το Βουκουρέστι ή τη Σόφια και αντίστροφα, θα παρέχονται  -εφόσον το επιθυμούν- υπηρεσίες κατάκλισης, με επιπλέον χρέωση που ξεκινά από 9,40 ευρώ.

Σκόπια και Βελιγράδι

Όσον αφορά στη διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Σκόπια- Βελιγράδι «Hellas», επειδή η επιβατική μεταφορά στο τμήμα διαδρομής μεταξύ Θεσσαλονίκης – Γευγελής – Θεσσαλονίκης διεξάγεται προσωρινά με λεωφορεία, οι επιβάτες αναμεταβιβάζονται και στις δύο κατευθύνσεις διαδρομής στο σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής στην κανονική σύνθεση της αμαξοστοιχίας.

Η αναχώρηση των λεωφορείων προς Γευγελή γίνεται καθημερινά από το χώρο του επιβατικού σταθμού Θεσσαλονίκης στις 18.30.

Η αμαξοστοιχία αναχωρεί από τη Γευγελή στις 19.48 (τοπική ώρα), η άφιξη στα Σκόπια είναι προγραμματισμένη στις 21.54 (τοπική ώρα) και θα φτάνει στο Βελιγράδι στις 07:46 της επόμενης ημέρας (τοπική ώρα).

Από το Βελιγράδι η αμαξοστοιχία θα αναχωρεί  στις 18:35 (τοπική ώρα), θα φτάνει στα Σκόπια στις 04:20 (τοπική ώρα) ενώ η άφιξη των λεωφορείων από Γευγελή στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη στις 10.57.

Η  τιμή του εισιτηρίου απλής διαδρομής  για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη– Σκόπια ανέρχεται στα 12,20 ευρώ και μετ’ επιστροφής στα 19,5 ευρώ.

Η  τιμή του εισιτηρίου απλής διαδρομής  για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι ανέρχεται στα 33,80 ευρώ και μετ’ επιστροφής στα 54,1  ευρώ.

Επιπλέον στους επιβάτες που ταξιδεύουν σιδηροδρομικά με προορισμό το Βελιγράδι και αντίστροφα, θα παρέχονται -εφόσον το επιθυμούν- υπηρεσίες κατάκλισης, με επιπλέον χρέωση που ξεκινά από 8 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης (τηλ.:2310-599041και email: st.thessaloniki@trainose.gr) καθώς και στην ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (www.trainose.gr).

 

Πηγη 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο