ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ορθοδοξία

Τρισάγιο για τον Γέροντα Εφραίμ στο μοναστήρι του Τρικόρφου

Τρισάγιο για τον Γέροντα Εφραίμ στο μοναστήρι του Τρικόρφου

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, εορτή του Οσίου Παταπίου.

Ημέρα χαρμολύπης για όλους τους χριστιανούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και αυτό διότι σήμερα κοιμήθηκε ο όσιος Γέροντας Εφραίμ πρώην Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, όπου από το 1995 ζούσε στην Αριζόνα στην Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου της οποίας ήταν Κτίτωρ.

Ημέρα χαράς διότι γνωρίζουμε από την οσιακή βιωτή του, ότι από σήμερα θα βρίσκεται κοντά στο Θεό να πρεσβεύει για όλους εμάς που διδαχθήκαμε τόσο από τη ζωή του και τον λόγο του, όσο και από τα πνευματικά του βιβλία.

Ημέρα λύπης διότι πλέον δεν θα βρίσκεται κοντά μας, ώστε να μπορούμε να παίρνουμε την ευλογία του και να μπορούμε να τον ακούμε εκ του σύνεγγυς.

Ο τελευταίος πνευματικός γόνος του συγχρόνου Αγίου Πατρός Ιωσήφ του Ησυχαστού. Ο Γέροντας Εφραίμ ήταν ο εμπνευστής, καθοδηγητής, ιδρυτής και κτίτωρ των 20 Ιερών Μονών της Αμερικής και πολλών άλλων Ιερών Μονών και Ιερών Ησυχαστηρίων ανά την οικουμένη και κυρίως στην Ελλάδα.

Για το μοναστήρι του Τρικόρφου ήταν, είναι και θα παραμείνει μια οσιακή μορφή του αιώνα μας. Οι πνευματικές νουθεσίες και καθοδήγηση του Γέροντος Εφραίμ προς τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη, ήταν αυτές που στήριξαν και στηρίζουν το μοναστήρι του Τρικόρφου μέχρι σήμερα. Από εκείνον διδαχθήκαμε το πνεύμα της μοναχικής πολιτείας και πάνω σε αυτό το πνεύμα ξεκίνησε η ανέγερση του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος και μέσα σε αυτό το πνεύμα ζει μέχρι και σήμερα.

Σε επόμενο άρθρο μας ή και βίντεο θα αναφερθούμε εκτενέστερα για την πνευματική σχέση του Γέροντος Εφραίμ του Φιλοθεΐτη με τον Καθηγούμενό μας Γέροντα Νεκτάριο.

Με την είδηση σήμερα της κοιμήσεως του οσίου Γέροντος Εφραίμ, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσαμε στο Ιερό μας Ησυχαστήριο τρισάγιο για τη μνήμη του.

Ευχόμαστε να έχουμε την ευχή του από εκεί που βρίσκεται και να μην μας ξεχνά στις πρεσβείες του προς τον Ιησού Χριστό.

 

Γέροντα αιωνία σου η μνήμη. Εκ του Ιερού Ησυχαστηρίου

Related posts

Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης Διδαχές: Ο Θεός Πότε μας δίνει αυτό που θέλουμε;

Τα Καίσαρος Καίσαρι, τα του Θεού τω Θεώ. (επιστολή στην Δ.Ι.Σ. και στην Ι.Α.)

Newsroom

Αγιασμός των Θεοφανείων: Το ισχυρό φάρμακο που θεραπεύει

Newsroom