Κοινοποιείστε το άρθρο

«Τσιμέντωσαν» τον περιβάλλοντα αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης…

H ανάρτηση στο Facebook που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και πυροδότησε τα σχόλια

Αντιδράσεις προκάλεσε η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες επισκευής των διαδρόμων για  τα ΑΜΕΑ αλλά και για τον πολυαναμενόμενο νέο ανελκυστήρα.

Κάποιες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, πριν από λίγες ώρες, στα social media, με έναν  επισκευασμένο, στρωμένο με τσιμέντο διάδρομο που οδηγεί στον Παρθενώνα και την τσιμεντένια πλατφόρμα στην οποία θα καταλήγει ο ανελκυστήρας,  ξεσήκωσαν θύελλα σχολίων με αποτέλεσμα το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να σπεύσει να τοποθετηθεί επισήμως επί του θέματος.

Όλα ξεκίνησαν  από μια ανάρτηση  στο Facebook της αρχαιολόγου κ. Δέσποινας Μακροπούλου, γνωστής μεταξύ άλλων, και για την σθεναρή αντίδρασή της έναντι της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για  την προσωρινή απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Η αρχαιολόγος κοινοποίησε φωτογραφίες με εικόνες από διάφορα σημεία γύρω από  τον Παρθενώνα, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες, συνοδευόμενες από ένα περιπαικτικό σχόλιο που αφορούσε στην υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη με την οποία έχει συγκρουστεί επανειλλημένως για αρχαιολογικά ζητήματα: «Τί σας έχω; ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!! η υπουργός φροντίζει να ανεβαίνετε και με γόβες!! πώς τον έλεγαν εκείνον τον αρχιτέκτονα; Πικιώνη;» έγραψε χαρακτηριστικά. Η συγκεκριμένη ανάρτηση κοινοποιήθηκε από ακρετούς ακόμη χρήστες των social media και μέσα σε λίγη ώρα είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου λαμβάνοντας, μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, έντονο αντιπολιτευτικό χαρακτήρα  που δεν αρμόζει σε καίρια θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο