Κοινοποιείστε το άρθρο

Τσίπρας: Αναλαμβάνω 100% την πολιτική ευθύνη της τραγωδίας στο Μάτι-Αλλά δεν παραιτούμε – Τι είδους «ανάληψη ευθύνης» είναι αυτή; 

Την “πολιτική ευθύνη” για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι που έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 87 ανθρώπους ανέλαβε ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Βέβαια η «ανάληψη ευθύνης» ξεκινά  και τελειώνει εκεί, δηλασή στα λόγια, καθώς δεν υπάρχει καμία παραίτηση, ούτε από τον ίδιο ούτε φυσικά και από κανένα υπουργό του.

Τι ακριβώς είδους «πολιτική  ευθύνη» είναι αυτή τότε, χωρίς επιπτώσεις για τους υπεύθυνους;

Πιο συγκεκριμένα ο Α.Τσίορας είπε:

“Δεν σας κρύβω ότι με διακατέχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Αγωνία αν πράξαμε σωστά, αν πράξαμε σωστά σε όσα έπρεπε να πράξουμε. Αν αντιδράσαμε σωστά τις κρίσιμες ώρες. Αν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω. Αν μπορούσαμε να σώσουμε έστω μια ψυχή παραπάνω από όσες σώσαμε.

Όπως επίσης δεν θέλω να κρύψω ότι δεν θέλω να αποφύγω τον φόβο ότι ίσως από αίσθημα αυτοσυντήρησης, διαπράττουμε το ίδιο λάθος που έκαναν άλλοι. Να υπερβάλλουμε σε δικαιολογίες για να αποφύγουμε τις ευθύνες. Δεν πρόκειται σε ό, τι με αφορά να ακολουθήσω την αλυσίδα των χαρακτηρισμών της χωρίς όρια προσβολής των νεκρών.”, είπε ο πρωθυπουργός για να συνεχίσει:

“Θέλω να αναλάβω ακέραια ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου την πολιτική ευθύνη. Θεωρώ ότι είναι αυτονόητο και σας καλώ να κάνετε το ίδιο.

Κυβερνάμε μια χώρα που για χρόνια χτίστηκε σε στρεβλώσεις. Δημιουργήθηκαν ολόκληρα οικιστικά συμπλέγματα χωρίς καμία πρόβλεψη για την ασφάλεια των κατοίκων. Αυτό το κράτος όμως τώρα το διοικούμε εμείς. Πρέπει να προβληματιστούμε αν κάναμε πάντα ό, τι πρέπει για να το αλλάξουμε”, συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του στο υπουργικό:

Υπουργικό Συμβούλιο

Οι τραγωδίες γίνονται συχνά αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια προβλήματα, καταστάσεις και ολιγωρίες, που σε ομαλές συνθήκες κρύβονται από τον δημόσιο διάλογο. Σήμερα, κατανοούμε όλοι με οδυνηρό τρόπο ότι κυβερνάμε μια χώρα που επί χρόνια κυριάρχησαν οι στρεβλώσεις. Οφείλουμε να σταθούμε κοντά στους ανθρώπους που πλήρωσαν βαρύ φόρο, ζωής και περιουσίας, στη φωτιά. Ώστε κανένας να μη μείνει αβοήθητος. Κανένας και τίποτε να μην ξεχαστεί. Εισήγηση στην έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο