ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Τσίπρας: Γιατί να στείλω sms για να βγάλω τον σκύλο μου βόλτα;

Τσίπρας: Γιατί να στείλω sms για να βγάλω τον σκύλο μου βόλτα;

«Η πλατφόρμα για την AstraZeneca άνοιξε για να ξεστοκάρουμε» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Τόνισε ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί τους νέους ενώ είπε για τον πρωθυπουργό πως τον χαρακτηρίζει ένα αίσθημα ανεμελιάς όσον αφορα τους χειρισμούς του απέναντι στην πανδημία

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά τους χειρισμούς της στην πανδημία άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για ανεμελιά του πρωθυπουργού αλλά και κακούς χειρισμούς που «θέρισαν» από πέρυσι το καλοκαίρι χιλιάδες κρούσματα στη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ant1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, είπε πως άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 για να ξεστοκάρουμε τα εμβόλια της Astrazeneca  σημείωνοντας ότι δημιουργήθηκε ένα κακό κλιμα για το συγκεκριμένο εμβόλιο εκτιμώντας πως υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών γύρω το γεγονός  αυτό.

 

 

Ο κ. Τσίπρας είπε πως ενώ είχαμε πάνω από πέντε μήνες καραντίνα εν τέλει μετράμε 10.000 νεκρούς και κάλεσε την κυβέρνηση να βγει να πει στους πολίτες τι έφταιξε. «Το πρώτο εξάμηνο είχαμε 400 νεκρούς και το δέυτερο εξάμηνο είχαμε 10.000 νεκρούς. Κι όλα αυτά συνέβησαν έχοντας το πιο μακροχρόνιο και αναποτελεσματικό lockdown σε όλη την Ευρώπη. Να δούμε πώς είναι τα πράγματα και να βγούμε να πούμε τι έφταιξε. Κάτι δεν πάει καλά. Η διαρκής μακάβρια σύγκριση με τον αριθμό των θανάτων… διότι η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με 10 εκατ. πολίτες προφανώς θα έχει μικρότερο αριθμό ανθρώπων που χάθηκαν από μία άλλη χώρα που έχει 100 εκατ. όταν όμως κάνεις τη σύγκριση ανά ένα εκατ. πληθυσμού βλέπεις ότι η Ελλάδα είναι τις τελευταίες πενήντα ημέρες από αρχές Μαρτίου είναι πρώτη από τον μέσο όρο της Ευρωπαικής Ένωσης πιο πάνω από τις ΗΠΑ, πάνω από τη Μεγάλη Βρετανία»  εξήγησε και πρόσθεσε: «Η λογική του lockdown είναι το εύκολο. Εμείς έχουμε από το Νοέμβριο και μετά τα πάντα κλειστά. Εχουμε τα σχολεία κλειστά, την εστίαση κλειστή. Δεν υπάρχει σε άλλη χώρα αυτό. Γιατί να στείλω sms για να βγάλω τον σκύλο μου βόλτα;» είπε και πρόσθεσε πως υπάρχει «λογική επιτήρησης και αυταρχισμού χωρίς να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα».

Σε ίδιο σημείο της συνέντευξης του χαρακτήρισε αναποτελεσματικό το μέτρο του ακορντεόν και λέγοντας ότι: «Βγαίνει ο Πρωθυπουργός και λέει θα ανοίξω σε 15 ημέρες. Και που ξέρει τις υγειονομικές συνθήκες σε 15 ημέρες; Το είπε καμία επιτροπή; Άρα τις αποφάσεις τις παίρνουν μοναχοί τους. Η αλήθεια είναι πάντοτε αυτή που χρειάζεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή. Θα έπρεπε να πούμε «πρέπει να ανοίξουμε γιατί δεν πάει άλλο» γιατί αποτύχαμε. Όλο το μοντέλο του ακορντεόν είναι ένα μοντέλο αναποτελεσματικό. Να βγούμε να πούμε ότι αποτύχαμε αλλά να πούμε κι ότι δεν πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ξεμπερδέψαμε από την πανδημία».

Παράλληλα σημείωσε «πως είχαμε εικόνες συνωστισμού στα λεωφορεία την ώρα που η κυβέρνηση του Σύριζα είχε αφήσει όπως είπε έτοιμο διαγωνισμό για 1000 λεωφορεία. Μας έλεγαν δεν κολλάει στα ΜΜΜ».

 

Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για τους εμβολιασμούς και είπε πως «το ποσοστό του εμβολιασμού είναι παρά πολύ χαμηλό κοντά στο 8%». Ερωτηθείς γιατί δεν συμμετέχει σε κάποια καμπάνια είπε: «Καλά πρωτος δεν εμβολιάστηκα; Μα το έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Παράλληλα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως είναι άδικη απέναντι στους νέους τους οποίους όπως είπε έχει στοχοποιήσει: «Να σας δώσω ένα παράδειγμα σήμερα για να σας αποδείξω ποσό άδικη είναι κυβέρνηση που έχει στοχοποιήσει του νέους ανθρώπους. Οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο άνοιγμα της πλατφόρμας 30-39. Ας σταματήσουμε να του στοχοποιούμε, ας σταματήσουμε να στοχοποιούμε μία γενιά ρίχνοντάς της την ευθύνη για όσα συμβαίνουν γύρω μας»

Ενώ για το άνοιγμα της πλατφόρμας 30-39  είπε πως καλώς άνοιξε τώρα εκτίμησε ωστόσο πως έγινε για να ξεστοκάρουμε τα εμβόλια της AstraZeneca για την οποία έχει δημιουργηθεί κακό κλίμα: «Άνοιξε  η πλατφόρμα επιτέλους, έστω και  για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε εν πάση περιπτώσει… Δυστυχώς δεν είχαμε την επάρκεια των εμβολίων για να μπορέσει γρήγορα να εμβολιαστεί ο κόσμος και δυστυχώς  δημιουργήθηκε ένα κλίκα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εγώ θα πω και θα μιλήσω έξω από τα δόντια λέγοντας ότι εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Διότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή ένας ολόκληρος  πληθυσμός στη Μεγάλη Βρετανία να έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca   Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca και δεν μπορεί αυτό να δημιουργεί  υπόνοιες μονάχα στην Ευρωπαική Ένωση και εκεί να είναι όλα μια χαρά. Όλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες αυτό όμως που πρέπει να καταλάβει ο μέσο πολίτης που μας ακούει είναι ότι  οτι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορωνοιο και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο. Αυτό που λένε για τις θρομβώσεις… εγώ επιστήμονας δεν είμαι ακούω όμως τους επιστήμονες που λένε ότι αν εγκαίρως εντοπιστούν αντιμετοπίζεται ενώ ο κορωνοιος δύσκολα αντιμετωπίζεται».

Η κυβέρνηση έχει εργαλειοποιήσει τους επιστήμονες – Υποτιμητικό το ακαταδίωκτο

Σε άλλο σημείο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εργαλειοποιήσει τους επιστήμονες  λέγοντας πως είναι υποτιμητικό το ακαταδίωκτο που θεσπίστηκε. «Δεν είναι υποτιμητικό για τους επιστήμονες να θεσπίζεται ακαταδίωκτο; Για ποιο λόγο να θεσπίζεται. Εσείς τους καλείται αυτούς τους ανθρώπους εδώ για να βγουν να πουν με ευθύνη την άποψή τους, την γνώμη τους. Είναι γνωμοδοτικός ο ρόλος τους. Σας έχει πει κανένας από αυτούς ότι θέλει να μην λογοδοτεί πουθενά; Αλλά επειδή υπάρχει ανάγκη να θεσπιστεί ακαταδίωκτο για τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετέχουν στις επιτροπές και ασκούν πιέσεις… Να τα πούμε καθαρά. Αποφασίζει ο Τσιόδρας; Διαρκώς κόντρα στις αποφάσεις είναι. Αποφασίζει η κυβέρνηση»

 

«Άλλαξαν το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια για να υπάρξει πελατεία στα ιδιωτικά»

Σε άλλο κομμάτι της συνέντευξής του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις αλλαγές στην Παιδεία και είπε: «Οι μαθητές ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις σε πολύ δύσκολες συνθήκες, Έρχεται η κυβέρνηση αλλάζει το σύστημα των πανελλαδικών μεσούσης της πανδημίας», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «άλλαξε το σύστημα εισαγωγής για να υπάρξει πελατεία την επόμενη χρονιά σε όσους δραστηριοποιούνται στο σύστημα εκπαίδευσης».

Για τη σύλληψη Φουρθιώτη – Ποιος και γιατί πήρε την απόφαση να τον φυλάει μισό αστυνομικό τμήμα;

Για τη σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη ο Αλέξης Τσίπρας είπε:  «Είναι σοβαρό θέμα με την έννοια ότι είδαμε διάφορες καταγγελίες… Καταρχάς είχαμε έναν συνάδελφό σας ο οποίος είναι νεκρός από επίθεση και αυτά δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν σε μία σοβαρή πολιτεία. Δεν είναι μόνο ότι υπάρχει η εγκληματικότητα που ανθεί.. εδώ είναι κι ένα ζήτημα που έχει να κάνει με το αν η νύχτα τελικά θα επιβάλλει τους κανόνες της και αυτό που παραμένει αναπάντητο ως ερώτημα είναι τελικά για ποιο λόγο αυτός ο άνθρωπος έχει μισό αστυνομικό τμήμα να τον φυλάει. Το ερώτημα είναι ποιος πήρε αυτή την απόφαση και γιατί; Δεν απαντάει η κυβέρνηση σε αυτό»

 

Υπερασπίστηκε τις δηλώσεις Τζανακόπουλου

 

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου για «εκκαθαρίσεις» στη δημόσια διοίκηση είπε: «Απευθύνομαι και στην σημερινή κυβέρνηση να κάτσουμε μαζί να ξηλώσουμε τις εστίες διαφθοράς». Δεν γνωρίζετε εσείς ότι υπάρχει παραδικαστικό; Ότι μέσα στην αστυνομία υπάρχει διαπλοκή της νύχτας και επίορκοι αστυνομικοί;» και πρόσθεσε: «Δεν τα είδα; Δεν ξέρω τι τράβηξα ως πρωθυπουργός που είχα ανθρώπους που επικοινωνούσαν πρώτα με την Τρόικα και μετά με εμένα;» και πρόσθεσε ακόμη «Η δημόσια διοίκηση στη χώρα μας πάσχει είναι ασθενής έχει πολύ μεγάλα προβλήματα. Η δημόσια διοίκηση στη χώρα μας πάσχει είναι ασθενής έχει πολύ μεγάλα προβλήματα».

 

 

Related posts

Αγρότες: Κλιμακώνουν τα μπλόκα

Newsroom

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Newsroom

Μητσοτάκης: Μήνυμα μηδενικής ανοχής στην οπαδική βία

Newsroom