ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Τσίπρας σε Μητσοτάκη:Μην τολμήσεις να φεσώσεις τον λαό με 20 δισ. για να πάρουν τα funds κοψοχρονιά τα σπίτια

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μην τολμήσεις να φεσώσεις τον λαό με 20 δισ. για να πάρουν τα funds κοψοχρονιά τα σπίτια 

Με ένα αυστηρό μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκλεισε χθες Κυριακή 23 Οκτωβρίου, την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αλέξης Τσίπρας, προειδοποιώντας τον να μην φεσώσει τον λαό με 20 δισ. ευρώ για να πάρουν κοψοχρονιά τα σπίτια της μεσαίας τάξης τα «κοράκια» των funds.

Η αυστηρή προειδοποίηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφορά στο σχέδιο Ηρακλής και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να εγγράψει στο δημόσιο χρέος το ποσό των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις εγγυήσεις του δημοσίου που δόθηκαν στα funds.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του περιέγραψε το κόλπο γκρόσο, επισημαίνοντας ότι έδωσαν 19 δισ. ευρώ εγγυήσεις στο σχέδιο Ηρακλής για να πάρουν τα funds τα κόκκινα δάνεια. «Γιατί να μη δίνεται η δυνατότητα πρώτα στον ιδιοκτήτη, με εύλογη ρύθμιση, να κρατήσει το σπίτι του; Γιατί ζητάει η τράπεζα από τον ιδιοκτήτη το 150% της αξίας και το δίνει στα funds στη μισή;» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

O Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια απηύθυνε αυστηρό μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνοντας πως αν είναι να φεσώσει με την ατζαμοσύνη του τον ελληνικό λαό με 20 δισ. για το Σχέδιο Ηρακλής, να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία εκποίησης και να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά για την ανάπτυξη προγραμμάτων με σκοπό την αντιμετώπιση του εκρηκτικού προβλήματος στέγασης.

 

 

«Προειδοποιώ τον κ. Μητσοτάκη, αν είναι να φεσώσει με την ατζαμοσύνη του τον ελληνικό λαό με 20 δισ. για το Σχέδιο Ηρακλής, να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία εκποίησης. Τα χρήματα του ελληνικού λαού να γίνουν εγγυήσεις όχι για εκποιήσεις αλλά για ρυθμίσεις και κοινωνική κατοικία», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 

 

 

Με πληροφορίες www.avgi.gr

Related posts

Έκτακτο δελτίο καιρού: Νέα θερμή εισβολή έρχεται από αύριο, με 40άρια, μέχρι το Σαββατοκύριακο

«Όνειρα γλυκά» Η μουσικοθεατρική παράσταση με την ΕΛΠΙΔΑ και την Σαλίνα Γαβαλά

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, με θέμα «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και το 1821»