ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Τσίπρας: Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές – «Έκπτωτη η κυβέρνηση»

Αλέξης Τσίπρας: Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές – «Έκπτωτη η κυβέρνηση»

 

«Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο, ενώ τόνισε ότι τα σκάνδαλα διαφθοράς όπου εμπλέκονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης είναι αυτά που έχουν καθορίσει την πολιτική ζωή του τόπου.

 

«Η διάβρωση των θεσμών της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής έχουν προχωρήσει πολύ βαθιά. Πραγματοποιείται μία μεγάλη αδιανομή πλούτου υπέρ των ισχυρών. Η αισχροκέρδεια προστατεύεται με προκλητικό τρόπο», τόνισε.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις υποκλοπές, για «ζόφο» και «εκλογές Μητσοτάκη».

Οι υποκλοπές έγιναν υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Η εξοπλιστική ασφάλεια έγινε τμήμα αυτού του παιγνίου, είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το δίκτυο των υποκλοπών δεν ήταν μία αστοχία. Ήταν πολύπλοκο σχέδιο που ήθελε να συμπληρώσει τα δίκτυα της κλοπής. Ασέλγησαν στο κράτος δικαίου. Αυτό είναι το καθεστώς Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης είναι καταχραστής της δημοκρατικής εξουσίας».

 

«Να διαλυθεί η Βουλή»

«Τέτοια κατάσταση σήψης δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Δηλώνουμε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτήν την εκτροπή ακόμα και αν 156 βουλευτές αποφάσισαν σχετικά. Η κυβέρνηση για μας είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη. Δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μία στιγμή παραπάνω. Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές άμεσα σε τρεις εβδομάδες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Δεν θα νομιμοποιήσουμε την κυβέρνηση εκτροπής

«Μεταφέρουμε την πρόταση μομφής στον λαό. Όσο ο κ. Μητσοτάκης το αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μίας κυβέρνησης εκτροπής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

 

Related posts

Έρευνα: Οι Ελληνίδες μητέρες στην Ελλάδα κάνουν όλο και λιγότερα παιδιά

Ξυπνήστε!!!Ελευθερωθείτε, από το φόβο των ψεύτικων αναγκών που σας δημιουργούν

Newsroom

Scoot: Πτήσεις από Αυστραλία για Αθήνα με μόλις 350 δολάρια!

Newsroom