Κοινοποιείστε το άρθρο

Τσιτσιπάς για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού: «Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το»!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε διευκρινίσεις για την άρνησή του να εμβολιαστεί λέγοντας ότι «ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό»

 

OΣτέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Αμερικανού Σεμπάστιαν Κόρντα (νο.45) με 2-0 σετ (7-6, 6-3) στη φάση των 32 του Open στο Σινσινάτι (στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Λορέντσο Σονεγκό), αλλά η νίκη του πέρασε σε δεύτερη μοίρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε.

Το ενδιαφέρον μονοπώλησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και η άρνησή του για να εμβολιαστεί.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του εμβολίου και για την αρνητική στάση που ο ίδιος τηρεί, σχολίασε ότι ανήκει σε μια ηλικιακή ομάδα (κάτω των 25 ετών) που εκτιμά ότι δεν έχει λόγο να προβεί σε εμβολιασμό, ενώ πρόσθεσε, σύμφωνα με τη θεωρία του, ότι για τους νέους είναι καλό να περάσουν τον ιό γιατί έτσι θα χτίσουν ανοσία.

Και πρόσθεσε: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το».

Αναλυτικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε:

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για εμένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί.

Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό στο tour. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις».

Και πρόσθεσε:

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην».

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο