ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Τσούχτρες έκαναν την εμφάνιση τους σε διάφορες παράλιες της Ελλάδας – Δείτε το χάρτη με τις παραλίες

Τσούχτρες έκαναν την εμφάνιση τους σε διάφορες παράλιες της Ελλάδας – Δείτε το χάρτη με τις παραλίες 

Μέσω πλατφόρμας που είναι διαθέσιμη μέσω Google μπορείτε να ενημερώνεστε σε ποιες παραλίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους τσούχτρες.

Σύμφωνα με τον χάρτη, τσούχτρες έχουν εντοπιστεί, μεταξύ άλλων, στην παραλία Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη, στην Κανταρέ της Κορίνθου, σε Αναυρο, Λύρη και Κριθάρια Μαγνησίας, στην παραλία Νέοι Πόροι Πιερίας, στην παραλία Ναυάγιο Επανομής αλλά και στα Πυργαδίκια Χαλικιδικής.

Ο χάρτης δείχνει τις ελληνικές παραλίες που έχουν, ήδη, εντοπιστεί τσούχτρες.

Το πρόβλημα με τις τσούχτρες σε Πατραϊκό και Κορινθιακό ήταν τεράστιο πριν από δύο χρόνια. Ενώ πέρυσι επιστήμονες πρότειναν την απαγόρευση κολύμβησης εάν οι τσούχτρες επανεμφανιστούν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αίτια του πολλαπλασιασμού του πληθυσμού των μεδουσών στον Κορινθιακό και στον Πατραϊκό Κόλπο ήταν άγνωστα, καθώς δεν διατίθενται επαρκή δεδομένα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε από τις τσούχτρες

Απομακρύνετε τυχόν κολλημένα πλοκάμια από το σώμα σας. Προσοχή, όμως, όχι με γυμνά χέρια, καθώς θα μεταφέρετε τον ερεθισμό εκεί.
Ξεπλύνετε το σημείο που σας τσίμπησε η τσούχτρα με θαλασσινό νερό. Ποτέ μη βάζετε γλυκό νερό, καθώς ενδέχεται να ενεργοποιήσει κεντριά που έχουν μείνει στο δέρμα.
Μην πιέζετε το σημείο του τσιμπήματος.
Τοποθετήστε κομπρέσες για να περιοριστεί ο ερεθισμός,
Βάλτε κρέμα με κορτιζόνη.
Εάν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν, κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο φαρμακείο, καθώς μπορεί να χρειάζεστε ένεση κορτιζόνης.

Related posts

Μελέτη Johns Hopkins: Μηδέν θάνατοι από Covid-19 σε παιδιά κάτω των 18 ετών

Newsroom

Ανακοινώθηκε! Ο Έλον Μασκ είπε ότι η Neuralink ελπίζει να αρχίσει να εμφυτεύει τα τσιπ εγκεφάλου της σε ανθρώπους το 2022

Newsroom

Επιστημονική Έρευνα: Το «μπλε φως» απειλεί την όραση και τον ποιοτικό ύπνο