Κοινοποιείστε το άρθρο

Βάλτε σαν στόχο τα φετινά Χριστούγεννα να είναι τα καλύτερα που ζήσατε ποτέ!

Χριστούγεννα, η γέννα του Χριστού, η απόλυτη οικογενειακή ιστορία. Ένα παιδί γεννιέται, η ψυχή των γονιών αγαλλιάζει, χαίρεται όλη η φύση. Έξω έχει κρύο, οι άνθρωποι μαζεύονται μέσα στο σπίτι, η ζεστασιά και η θαλπωρή δημιουργούν ένα αίσθημα εγγύτητας.

Οι ιδανικές συνθήκες για να νοιώσουμε ( και να είμαστε) ευτυχισμένοι: Χαρούμενοι, χαμογελαστοί, γενναιόδωροι… Όσοι έχουν παιδιά, μικρά ή μεγάλα, ξέρουν. Γιατί τα παιδιά δίνουν ένα νόημα ακόμα μεγαλύτερο σ’ αυτές τις γιορτές. Η προσμονή των παιδιών κάνει τις μέρες σημαντικές, η λαχτάρα τους για αυτήν τη γιορτινή ατμόσφαιρα μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να είμαστε κι εμείς γελαστοί… Να στολίσουμε, να ψωνίσουμε, να γιορτάσουμε.

Τα παιδιά, με την αθωότητα και την απλότητα τους, νοηματοδοτούν τα Χριστούγεννα και πολλαπλασιάζουν τη δυναμική του χαρακτήρα τους. Ο κόσμος της φαντασίας τους δίνει μία διάσταση σχεδόν μαγική. Δέντρο, στολίδια, φωτάκια, γιρλάντες, αρκουδάκια… Και πάνω απ’ όλα ο Άγιος Βασίλης!

Αυτός ο καταπληκτικός άγιος των παιδιών (μικρών και μεγάλων!) Αυτή η μοναδική φιγούρα:  Μεγάλος, παχουλός, άσπρα γένια και πάνω απ’ όλα καλόκαρδός και γελαστός. Το δώρο του Άγιου Βασίλη είναι η πεμπτουσία των Χριστουγέννων!

Του γράφουμε γράμματα, δίνοντας υποσχέσεις για καλοσύνες και υπακοές… Βάζουμε μέσα ζωγραφιές, ευχές, παραγγελίες, ελπίδες, όνειρα… Του αφήνουμε γάλα και κουλουράκια και αφού καθαρίσουμε το τζάκι πάμε για ύπνο και περιμένουμε… Αν έχει και λίγο χιόνι έξω…

Ακούμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τρώμε οικογενειακά, ανταλλάσουμε δώρα, είμαστε χαρούμενοι. Μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας, τις δυσκολίες της κακής μας συγκυρίας, η γιορτή των Χριστουγέννων είναι πιο λαμπρή και από το άστρο της Βηθλεέμ!

Χαρείτε τα παιδάκια σας, το αξίζετε και το αξίζουν.

Αγαπάτε, εαυτόν και αλλήλους.

Συγχωρέστε, εαυτόν και αλλήλους.

Χαλαρώστε, αφεθείτε σε μια εορταστική αγκαλιά.

Συν-κινηθείτε, αφήστε τα συναισθήματα σας να πλημμυρίσουν την ψυχή σας.

Επικοινωνήστε το μήνυμα της χαράς και της ελπίδας.

Βάλτε σαν στόχο τα φετινά Χριστούγεννα να είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα που ζήσατε ποτέ!

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο3 σημάδια – SOS πιθανής ενδείξεις χρόνιας φλεγμονής
Επόμενο άρθροΗ σκοτεινή πλευρά των Χριστουγέννων: μοναξιά, κατάθλιψη, άγχος
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην συνέχεια εκπαιδεύτηκα στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση (Κ.Ε.Π.Π & Strathclyde University, U.K). Παράλληλα απέκτησα κατάρτιση σε επιμέρους κατευθύνσεις της ψυχολογίας όπως: Συμβουλευτική Γάμου & Θεραπεία Ζεύγους, Συντονιστής Ομάδων Γονέων, Ψυχοθεραπείας Εφήβων κ.α. Επαγγελματικά, συνεργάστηκα με το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” και το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο. Από το 2005 εργάζομαι Ιδιωτικά ως Ψυχολόγος, ενώ από το 2007 έχω την Επιστημονική Ευθύνη στο Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης ΕΠΑΦΗ, στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.