ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: «Δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου με 2.000 κρούσματα»

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: «Δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου με 2.000 κρούσματα»

Την εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο την επόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου με 2.000 κρούσματα εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Mιλώντας στον Σκάι, πρόσθεσε δε ότι θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την Επιτροπή όσο και για την κυβέρνηση, αλλά αυτή είναι μια απόφαση πολιτική.

«Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του. Για το πρώτο δειλό, άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό. Είναι μια αποσυμπίεση κι ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

«Η κατάσταση δεν επιτρέπει τη χαλάρωση των μέτρων, σημείωσε μιλώντας στο MEGA, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, προσθέτοντας ότι η « ορμή του κύματος δείχνει αργή αποκλιμάκωση» και πως η πίεση είναι εφιαλτική.

Σημείωσε ότι «αυτό που προέχει είναι να μη διαταραχθεί η πολύ στενή ισορροπία μεταξύ κλινών ΜΕΘ covid και κλινών ΜΕΘ μη covid, γιατί αλλιώς θα καταρρεύσει το σύστημα».

Θα αυξηθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας

 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παρασκευή, το ΕΣΥ είναι πολύ επιβαρυμένο και δεν έχει γίνει καμία σύσταση για χαλάρωση των μέτρων.

«Επειδή βρισκόμαστε μεγάλο διάστημα σε lockdown, έχει δοθεί ένα μικρό παράθυρο ώστε να υπάρξει εκτόνωση της κόπωσης των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου, δήλωσε ότι υπάρχει ως πλάνο αλλά δεν έχει συζητηθεί.

Ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή, η κορύφωση του κύματος αναμένεται την επόμενη βδομάδα με αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση της πίεσης του ΕΣΥ. «Τον Απρίλη τα πράγματα θα είναι καλύτερα», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «σκοπός είναι να ελεγχθεί η πανδημία όσο το δυνατόν νωρίτερα».

Για το τείχος ανοσίας, είπε ότι αυτό θα αναπτυχθεί μέχρι το τέλος καλοκαιριού, ενώ αναφέρθηκε και στους εργαζομένους στον τουρισμό για τους οποίους υπάρχει πλάνο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα.

Related posts

Τα μέτρα της Αστυνομίας για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα

Newsroom

Τσιόδρας: Κλείνουν για 15 ημέρες παιδότοποι, θέατρα χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κέντρα διασκέδασης, δικαστήρια και γυμναστήρια

«Ασημένιος» ο Γαλογαύρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής του Μονάχου, με εντυπωσιακό Πανελλήνιο ρεκόρ

Newsroom