Κοινοποιείστε το άρθρο

Βατόπουλος: Υπαρκτό το ενδεχόμενο τοπικών lockdown 

Η απόφαση για τις μετακινήσεις είναι περισσότερο πολιτική και λιγότερο υγειονομική, ανέφερε ο κ. Βατόπουλος 

 

Για το χρονοδιάγραμμα και τις αποφάσεις για την άρση των μέτρων του lockdown μίλησε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, πλέον τα οριζόντια μέτρα έχουν κλείσει τον κύκλο τους και με τα αυξανόμενα μέτρα και τον εμβολιασμό μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση. Επεσήμανε δε πως αυτή την στιγμή έχουμε δύο όπλα, τα εμβόλια και τα self test ενώ σημείωσε πως είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν το τελευταία και να δηλώνονται.

Αναφορικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων, δήλωσε πως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλους ίσως μπορεί να υπάρξει συζήτηση για περισσότερες ελευθέριες.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό, είπε πως 15 ημέρες μετά την 2η δόση του εμβολίου μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς ενώ σημείωσε πως είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου.

Για τα εμβόλια σε εφήβους υπογράμμισε πως πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους.

Ενδεχόμενο τοπικών lockdown

Ο κ. Βατόπουλος πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown καθώς όπως είπε η πανδημία δεν έχει τελειώσει και γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η μάσκα είναι ένα από τα τελευταία πράγματα από τα οποία θα απαλλαγούμε.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο