Κοινοποιείστε το άρθρο

Βελτιώνεται η κατάσταση με την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από την Πούντα Ζέζα Λαυρίου – Μαίνεται στον εθνικό δρυμό

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει πλέον η μεγάλη φωτιά στο Λαύριο, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να μην καεί ο εθνικός δρυμός. Νωρίτερα, εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί της   Αγριλέζας, Αγίου  Γερασίμου, Καμάριζας και Σουνίου, αλλά και παιδικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην περιοχή. Τα παιδιά με μέριμνα των υπευθύνων  οδηγήθηκαν στην παραλία όπου παρέμειναν ώσπου κρίθηκε ασφαλές να επιστρέψουν.

Η φωτιά ξέσπασε από την περιοχή Πούντα Ζέζα.  Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς, ενώ επί τόπου μεταβαίνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

 

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει πλέον ημεγάλη φωτιά στο Λαύριο, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να μην καεί ο εθνικός δρυμός. Νωρίτερα, εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί της   Αγριλέζας, Αγίου  Γερασίμου, Καμάριζας και Σουνίου, αλλά και παιδικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην περιοχή. Τα παιδιά με μέριμνα των υπευθύνων  οδηγήθηκαν στην παραλία όπου παρέμειναν ώσπου κρίθηκε ασφαλές να επιστρέψουν.

Η φωτιά ξέσπασε από την περιοχή Πούντα Ζέζα.  Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς, ενώ επί τόπου μεταβαίνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά ξεκίνησε από έκταση που ανήκει στην Ελληνικό Βιομηχανία Οπλων. H πευκόφυτη έκταση των 3500 τμ όπου βρίσκεται η βιομηχανία, στην περιοχή Καμάριζα (στο ύψος του ναού Αγ. Τριάδας) καθιστά «υπαρκτό τον κίνδυνο εξάπλωσης της, λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

«Η φορά τους, με κατεύθυνση τον εθνικό δρυμό Σουνίου», προσθέτει ο ίδιος, κινητοποίησε από την πρώτη στιγμή τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία επιχειρεί παρουσία του Αρχηγού της. Στο σημείο μετέβησαν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης. Παράλληλα για την κατάσβεση επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν 7 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
.
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο