Κοινοποιείστε το άρθρο

 

Ένα νέο επικίνδυνο παιχνίδι έχει κάνει την εμφάνισή του το τελευταίο διάστημα στον Βόλο.

Έντρομοι οι οδηγοί βλέπουν πέντε παιδιά να πετάγονται μπροστά τους στον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Κάποιοι θα πατήσουν απότομα φρένο, άλλοι απλώς θα σταθούν τυχεροί να μη συμβεί το μοιραίο. Ακούγονται γέλια.

 

Ακριβώς έτσι, σαν αυτό το βιντεοπαιχνίδι, εκτυλίσονται σκηνές θρίλερ σε πραγματικό χρόνο, με παιδιά και εφήβους να πετάγονται στους δρόμους. Τα περιθώρια αντίδρασης είναι ελάχιστα και η σκέψη να βρεθεί κάποιο παιδί στις ρόδες του αυτοκινήτου προκαλεί τρόμο.

Το λένε ρώσικη ρουλέτα του δρόμου και κόβει την ανάσα σε ανυποψίαστους οδηγούς, όπως έγινε πρόσφατα σε κεντρικό δρόμο του Βόλου.

Είχαν προηγηθεί τρεις συλλήψεις ανηλίκων στην πόλη. Ο ένας είχε ξαπλώσει στη μέση του δρόμου σε ώρα αιχμής και άλλοι δύο βρίσκονταν δίπλα του, καταγράφοντας με τα κινητά τους τη σκηνή για να την ανεβάσουν στα κοινωνικά δίκτυα.

Στο κέντρο της Αθήνας δύο φορές βρέθηκε αντιμέτωπη μία οδηγός με νεαρούς που πετάχτηκαν ξαφνικά μπροστά στις ρόδες του αυτοκινήτου της. Την πρώτη φορά μάλιστα, ίσα που πρόλαβε να φρενάρει…

«Ήταν στην άκρη του πεζοδρομίου και τις δύο φορές εγώ θεωρούσα ότι ok, θα περίμενα να περάσουν, να διασχίσουν τον δρόμο, αλλά τη μία από τις δύο φορές, αυτή που ο νεαρός ίσα που άγγιξε το αυτοκίνητό μου, τον έσπρωξε ένας από την παρέα του», δήλωσε η οδηγός.

Ίδια περιστατικά έχουν αναφερθεί και στη Σύρο, με πρωταγωνιστές ακόμη και παιδιά δημοτικού.

Η αδιανόητη πρόκληση είναι ποιος τολμά να πηδήξει στις ρόδες εν κινήσει αυτοκινήτων και δικύκλων ή ποιος θα ξαπλώσει στο οδόστρωμα για να δουν τις αντιδράσεις των οδηγών. Με τα κινητά τους τηλέφωνα καταγράφουν το παιχνίδι της φρίκης για να το ανεβάσουν στα κοινωνικά δίκτυα και να τραβήξουν την προσοχή. Την προσοχή ίσως που δεν έχουν από το στενό τους περιβάλλον…

Οι προκλήσεις θανάτου που παρουσιάζονται σαν παιχνίδια στο διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδια, είναι ένας εφιάλτης με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Κοινοποιείστε το άρθρο