Κοινοποιείστε το άρθρο

Βόμβα μεγατόνων: Συμφωνία Γ.Αλαφούζου και Ε.Μαρινάκη για το MEGA με «μεσολαβητή » τον Β.Βαρδινογιάννη!

Σε συμφωνία συνεργασίας στο κανάλι MEGA ήρθε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και ο έτερος εφοπλιστής, ιδιοκτήτης της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος, πρώην άσπονδοι εχθροί με ακραίες επιθέσεις του ενός στον άλλο. Μεσολαβητής και υπεύθυνος για το προξενειό ο… υπεράνω όλων Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο οποίος όταν μιλά και προτείνει, όλοι, μικροί-μεγάλοι, κάθονται ευλαβικά και τον ακούν.

Ηδη εδώ και καιρό έχει υπάρξει μορατόριουμ στην σχέση Ε. Μαρινάκη με την οικογένεια Αλαφούζου, αφού τα έντυπα του ομίλου τυπώνονται στο τυπογραφείο της “Καθημερινής”, ιδιοκτησίας ως γνωστόν της οικογένειας, ενώ είναι συνεταίροι στο πρακτορείο διανομής Τύπου, “Αργος” με τον Ε.Μαρινάκη να κατέχει την μεγάλη πλειοψηφία (περί το 70% μετά την απόκτηση της συμμετοχής του ΔΟΛ στο πρακτορείο) και η συνεργασία τους να περιγράφεται από ουδέτερους παρατηρητές ως “άριστη”!Επίσης έχει ξεκινήσει μια συνεργασία ΣΚΑΪ και STAR, με αρχικό αντικείμενο να μεταφερθεί ο ΣΚΑΪ από το κτίριο του Νέου Φαλήρου στις εξαιρετικές και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του STAR στη Νέα Κηφισιά, οι οποίες μπορούν να εξυπηρετήσουν… τρία και όχι απλά ένα κανάλι!

Εν συνεχεία έπεσε η ιδέα οι μέτοχοι του ΣΚΑΪ και του STAR σε πρώτη φάση να ανταλλάξουν το 49% των επιχειρήσεών τους. Δηλαδή ο Αλαφούζος θα πάρει το 49% του STAR και η οικογένεια Βαρδινογιάννη αντίστοιχο ποσοστό του ΣΚΑΪ.

Για να υλοποιηθεί το κοινοπρακτικό σχήμα η πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη θα προσφέρει 10 εκατ. ευρώ και ένα μέρος, πιθανότατα 17,5% από τις μετοχές του MΕGA στο οποίο κατέχει τώρα το 35%

Ουσιαστικά θα πρόκειται για επιστροφή του Γ.Αλαφούζου στο MEGA στο οποίο ήταν μέτοχος από την αρχή της δημιουργίας του μέχρι πριν λίγα χρόνια.

Στην συνέχεια ανοίγει ο δρόμος για τη συνεργασία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που κατέχει ποσοστό 22,1% στο MΕGΑ, μια συνεργασία που υπάρχει ήδη στο “Αργος”, μεταξύ του Θ.Αλαφούζου και του Ε.Μαρινάκη.

Οι σχεδιασμοί θέλουν τον ΣΚΑΪ μετακομίζει εν μέρει ή εν όλω από το Φάληρο στην Κάτω Κηφισιά, στα γραφεία του STAR. Σε ότι αφορά το MEGA στόχος των τριών επιχειρηματιών είναι να αρχίσει να εκπέμπει κανονικό πρόγραμμα ακόμη και τον Σεπτέμβριο, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο, οπότε πάνε μάλλον για Οκτώβριο ή και Νοέμβριο.

Υπάρχει άλλο ένα ποσοστό της τάξης του 12,73% του MEGA που κατέχει η εταιρεία “Πήγασος” συμφερόντων Μπόμπολα, αλλά και το 19,6% του Ι.Σαββίδη, ο οποίος κινδυνεύει να χάσει την δυναμική της αρχικής συμμετοχής του, καθώς το μπλοκ που έχει σχηματιστεί απέναντί του είναι “μη φιλικό”…

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πού θα καταλήξει το 12,73% του “Πήγασου” στον πλειοδοτικό διαγωνισμό που πρόκειται να γίνει. Κάτι μας λέει ότι θα γίνει μάχη, του Δ. Μελισσανίδη, παρόντος…

Πηγη  

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο