ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αθλητισμός

Βόρεια Εύβοια: 1η με 3 Ιουλίου 2022 ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης

Βόρεια Εύβοια: 1η με 3 Ιουλίου 2022 ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης

H περιοχή της Βόρειας Εύβοιας έχει ήδη εισέλθει στο χάρτη των αθλητικών δρώμενων με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης που αποτελεί την αναβίωση, ύστερα από 2.500 χρόνια, της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής. Φέτος ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης θα πραγματοποιηθεί στις 1-3 Ιουλίου 2022 στα στενά του Αρτεμισίου – την τοποθεσία της ιστορικής Ναυμαχίας μεταξύ Ελλήνων και Περσών.

Να τονιστεί ότι ο αγώνας αποτελεί διοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και η ActiveMedia Group έχει αναλάβει το sports production.

Με αφορμή τα παραπάνω ο κ. Κοντζίας επισημαίνει ότι ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού επανασυστήνεται στο τουριστικό γίγνεσθαι με όχημα τον πολιτισμό, την ιστορία και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού φιλοδοξώντας να αποτελέσει ιδανικό μέρος για να απολαύσει ο επισκέπτης τις διακοπές του.

Η Διοργάνωση

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης αποτελεί την αναβίωση, ύστερα από 2.500 χρόνια, της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής.

Περιλαμβάνει διάφορες διαδρομές κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης και αποτελεί διοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. Το sports production του έχει αναλάβει η Active Media Group.

Ο κολυμβητικός αγώνας παρέχει τη δυνατότητα στους σύγχρονους κολυμβητές να μιμηθούν το ιστορικό κατόρθωμα του Σκυλλία και της Ύδνας, κολυμπώντας πάνω από τα ναυάγια της ιστορικής ναυμαχίας του Αρτεμισίου.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 14.5χλμ, 10χλμ, 5χλμ, 3χλμ, 1.5χλμ και 500μ. (για παιδιά) στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

 

Που και πότε;

 Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης θα πραγματοποιηθεί στις 1-3 Ιουλίου 2022 στα στενά του Αρτεμισίου – την τοποθεσία της ιστορικής Ναυμαχίας μεταξύ Ελλήνων και Περσών.

Τι αφορά ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης;

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης αποτελεί την αναβίωση της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής, 2.500 χρονιά μετά την επίτευξή της. Περιλαμβάνει διάφορες διαδρομές open water και διοργανώνεται από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού ενώ η ActiveMedia Group έχει αναλάβει το sports production.

 

Ποιες είναι οι διαδρομές;

Η διοργάνωση κολύμβησης open water δίνει στους κολυμβητές της σύγχρονης εποχής την ευκαιρία να επαναλάβουν το ιστορικό επίτευγμα του Σκυλλία και της Ύδνας, κολυμπώντας πάνω από τα ναυάγια της ιστορικής Ναυμαχίας του Αρτεμισίου. Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης open water 14.5χλμ, 10χλμ, 5χλμ, 3χλμ, 1.5χλμ καθώς και έναν αγώνα 500μ για παιδιά στο Πευκί του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού στην Βόρεια Εύβοια.

 

Πηγη Greekaffair.gr 

Related posts

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε την έφεση και παίζει κανονικά στο Australian Open παρόλο που είναι ανεμβολίαστος

Τέσσερα μετάλλια ο ελληνικός απολογισμός στο Βαλκανικό πρωτάθλημα U15 της Κοζάνης

TO UEFA SUPER CUP ΑΠΟ ΤΟ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ MEGA

Newsroom