ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Ξεχάστε ό,τι ξέρετε για το αλάτι: Δεν ευθύνεται για τα καρδιακά, δεν παχαίνει, δεν επηρεάζει το σεξ!

Ξεχάστε ό,τι ξέρετε για το αλάτι: Δεν ευθύνεται για τα καρδιακά, δεν παχαίνει, δεν επηρεάζει το σεξ!

Αντίθετα, λένε τώρα οι επιστήμονες, το λίγο αλάτι οδηγεί σε περισσότερα κιλά και κακή σεξουαλική ζωή.

Μέχρι τώρα οι γιατροί ήταν κάθετοι: Έχεις καρδια; Κόψε το αλάτι, θέλεις να αδυνατίσεις; Κόψε το αλάτι, θέλεις καλύτερες επιδόσεις στο σεξ; Κόψε το αλάτι… Μια νέα έρευνα όμως ανατρέπει όλα τα παραπάνω και μας λέει ξεκάθαρα: Ξεχάστε όσα ξέρατε και ρίξτε… αλάτι!

Εδώ και περίπου 40 χρόνια, η οδηγία για το αλάτι ήταν να τρώμε λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα, διαφορετικά θα έχουμε αποτελέσματα καταστροφικά, όπως εκείνα του καπνίσματος ή της καθόλου άσκησης.

Την ανατροπή κάνει έρευνα του Ινστιτούτου Καρδιάς των Μέσων Πολιτειών της Αμερικής, που υποστηρίζει πως το να τρώμε λίγο αλάτι προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη και άρα αύξηση του κινδύνου του διαβήτη, αλλά και άλλα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως για παράδειγμα παχυσαρκία και κακή σεξουαλική ζωή. Επιπλέον η έρευνα έδειξε πως όταν οι άνθρωποι αφήνονται ελεύθεροι να τρώνε όσο αλάτι θέλουν, τείνουν να καταλήξουν σε περίπου ενάμιση κουταλάκι την ημέρα – μια ποσότητα πολύ λογική.

Σήμερα, η μέση κατανάλωση αλατιού είναι 2,4 γραμμάρια, την ώρα που οι Κορεάτες τρώνε 4 γραμμάρια την ημέρα και έχουν ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά υπέρτασης και καρδιακών στον κόσμο.

πηγη

Related posts

Υπέρταση: Τι μας ανεβάζει την πίεση και τι πρέπει να προσέχουμε

Newsroom

Τα βότανα που καταπολεμούν το άγχος

Newsroom

Πλεύρης: Τους πρώτους μήνες του 2022 διαθέσιμα τα πρώτα φάρμακα κατά του κορονοϊού

Newsroom