ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Περιβάλλον

Ξεκίνησαν τα έργα για την ανάπλαση του Λυκαβηττού – Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται

Ξεκίνησαν τα έργα για την ανάπλαση του Λυκαβηττού – Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται

Το πάγιο αίτημα για την αναβίωση του Λυκαβηττού, ενός λόφου που είναι βαθιά συνδεδεμένος με τις αναμνήσεις των Αθηναίων και δύναται να αποφέρει πολλά οφέλη στο πυκνοκατοικημένο κέντρο, μπαίνει σε προτεραιότητα από τον Δήμο Αθηναίων, με την πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος να έχει ξεκινήσει.

Το αστικό δάσος 442,8 στρεμμάτων, τόπος αναψυχής και θερινών συναυλιών, έχει υψηλή οικολογική σημασία, ενώ προσφέρει διεξόδους με περιπατητικές διαδρομές και πανοραμική θέα, γεγονός που εκτιμήθηκε δεόντως την περίοδο του εγκλεισμού. Ωστόσο, εν πολλοίς αφρόντιστος και παραμελημένος μένει για χρόνια, με όλα τα σενάρια αξιοποίησής του να πέσει στο κενό. Το νήμα αυτής της ιστορίας πιάνει ο Κώστας Μπακογιάννης, δίνοντας την υπόσχεση ότι «η Αθήνα έκλεισε την πόρτα στη θεωρία, έχουμε ήδη περάσει στην πράξη».

Με προσοχή απέναντι στο πολύτιμο οικοσύστημα, αλλά και σεβασμό προς την δομημένη περιοχή γύρω από το λόφο, το έργο αναδόμησης του Λυκαβηττού (προϋπολογισμός 1,5 εκατ. €) ξεκίνησε και συνολικά περιλαμβάνει: Την εφαρμογή αντιπλημμυρικών-αντιδιαβρωτικών τεχνικών για τη θωράκιση των διαβρωμένων πλαγιών στη νοτιοανατολική πλευρά του λόφου, την αντικατάσταση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου σε όλο το μήκος με νέα (υδατοπερατή) επίστρωση ως πεζοπορική διαδρομή, καθώς και την αποκατάσταση –με φυσικά υλικά– μιας περιπατητικής διαδρομής από μονοπάτια μήκους τριών χιλιομέτρων, τα οποία πρόκειται να συνδέουν επιμέρους σημεία του λόφου, όπως η Πράσινη Τέντα που πρόσφατα ξανάνοιξε τις πόρτες της και το Πέτρινο Περίπτερο.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Δεν παίζουμε με τη φωτιά, γιατί η φωτιά δεν παίζει μαζί μας!

Καρδίτσα: Ένα σχολείο αυτόν τον χειμώνα θα ζεσταίνεται με… καφέ!

Φιλόζωοι προς ΕΥΔΑΠ – Τα φρεάτια σας είναι παγίδες θανάτου για τα ζώα στην πόλη, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει

Newsroom