Κοινοποιείστε το άρθρο

Ξεκίνησε η ανέγερση της ρώσικης εκκλησιάς στην Αλεξανδρούπολη 

 

Με το χτίσιμο της βάσης και των υποδοχών για το ξύλινο παρεκκλήσι ρωσικού ρυθμού άρχισε η υλοποίηση του σχεδίου για ανέγερση Ρωσικής Εκκλησίας στην Αλεξανδρούπολη, δίπλα στο Στρατόπεδο Ζήση σε έκταση που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

Η Περιφέρεια Αγίας Πετρούπολης χαρίζει το ξύλινο παρεκκλήσι, μέσω του πολιτιστικού κέντρου «Ρώσικο Σπίτι» και η ανέγερση της Εκκλησίας γίνεται δίπλα στη νέα περιφερειακή οδό σε περιοχή όπου ζουν πολλοί ρωσόφωνοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Ο Σύμβουλος του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, κ. Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, δήλωσε ότι το 27 τόνων ξύλινο παρεκκλήσι θα είναι προκατασκευασμένο και θα έρθει οδικώς από την Αγία Πετρούπολη στις αρχές της Άνοιξης. Γύρω από αυτό σταδιακά θα ολοκληρωθεί και το χτίσιμο του Ιερού Ναού Αγίου Βλαδιμήρου, που θα ανήκει στην Μητρόπολη και δίπλα στον Ιερό Ναό θα δημιουργηθεί πάρκο και παιδική χαρά. Υπάρχει επίσης Ρώσος χορηγός που θα καλύψει όλο το κόστος της ανέγερσης.
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος είχε δει προτεινόμενα σχέδια από τον Μητροπολίτη της Αγίας Πετρούπολης για να διαλέξει ποιό από τα σχέδια του Ιερού Ναού ταιριάζει περισσότερο στη φυσιογνωμία της Αλεξανδρούπολης.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο