ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνίαΡοή Ειδήσεων

Ξεκινούν στις 11 Ιουλίου τα δρομολόγια του πλοίου «Οlympus» στην άγονη γραμμή, Ανάφη, Κάσο, Χάλκη

Ξεκινούν στις 11 Ιουλίου τα δρομολόγια του πλοίου «Οlympus» στην άγονη γραμμή, Ανάφη, Κάσο, Χάλκη

Υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και της εταιρείας SEA SPEED ferries η σύμβαση για την εκτέλεση της άγονης γραμμής της  Ανάφης από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Οlympus».

Tο πλοίο ολοκλήρωσε τον δεξαμενισμό του στο Νεώριο της Σύρου και ρυμουλκούμενο οδηγήθηκε σε ναυπηγείο στο Πέραμα, όπου ολοκλήρωσε τις εργασίες του.

Η εκτέλεση της γραμμής από το συγκεκριμένο πλοίο ξεκινά στις 11 Ιουλίου του 2022 και λήγει στις 31/10/2022, με δικαίωμα ανανέωσης της σύμβασής του έως τις 28/02 του 2023.

Το πλοίο θα εκτελεί το δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο, Σαντορίνη, Ανάφη, Ηρακλειά, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη και Ρόδο.

Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στην ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και όποιος επιβάτης επιθυμεί μπορεί να κλείνει μέσω του διαδικτύου ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Το «Οlympus» είναι κατασκευής του 1976 και χωρητικότητας 1.100 επιβατών και 350 οχημάτων. Έχει ολικό μήκος 141,7 μέτρα και πλάτος 23,5 μέτρα.

Related posts

Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» – Χαλκίδας μαγειρεύει για όλους!

Τουρκικές απειλές με «έρευνες εκτός 6 μιλίων» τι ετοιμάζουν ;

Η (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) τιμά τη συμπλήρωση 100 ετών από την ανακάλυψη της ινσουλίνης μέσα από μία ξεχωριστή καμπάνια με τίτλο «Ζω Τη Ζωή Μ’ Ένα Τραγούδι»