ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ειδήσεις

Yeni Safak: Η Τουρκία θα προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την… άλωση της Τριπολιτσάς!

Yeni Safak: H θα προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για «έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας» για την… άλωση της Τριπολιτσάς!

 

Για γενοκτονία, θηριωδία και σφαγή θέλει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκομάνων, να δικαστεί η Ελλάδα για την άλωση της Τριπολιτσάς, την οποία οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν “σφαγή”

 

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θέλει να προσφύγει η Τουρκία, για την άλωση της Τριπολιτσάς το 1821, από τους Έλληνες επαναστάτες, καθοδηγούμενους από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα “Yeni Safak”, “Το έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας, που μετέτρεψε την εξέγερση του 1821 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε σφαγές περισσότερων από 50 χιλιάδων Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών στην Τρίπολη, οδηγείται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ)”.

Φιλοξενεί μάλιστα και δηλώσεις του Ιρφάν Τατλίογλου, προέδρου της Τουρκμενικής Ένωσης Γιορούκ του Τουρκικού Κόσμου, που δήλωσε ότι “έχουν λάβει υποστήριξη από τα κόμματα στην τουρκική εθνοσυνέλευση και από την Τουρκική Ιστορική Εταιρεία”.

Ο Τατλίογλου είπε ότι η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από τη σφαγή, ως ημέρα τιμής: “Θα μετατρέψουμε τις πληροφορίες και τα έγγραφα της σφαγής σε αρχεία και βιβλία, θα τα παρουσιάσουμε στα διεθνή δικαστήρια και θα αποκαλύψουμε ότι πρόκειται για γενοκτονία, φρικαλεότητα και σφαγή”.

Η Άλωση της Τρίπολης συζητήθηκε επίσης σε πάνελ με τίτλο “Ελληνική εξέγερση και βαρβαρότητα: Σφαγή της Τρίπολης” που διοργάνωσε η Τουρκική Ιστορική Εταιρεία.

Εκεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, Ali Fuat Örenç, έκανε λόγο για “γενοκτονία”, ενώ ο αναπληρωτής καθηγητής Yiğit Anıl Güzelipek είπε επίσης: “Αν και η γενοκτονία ορίστηκε νομικά μετά το 1946, αυτό το γεγονός είναι μια γενοκτονία και πρέπει να παραμείνει στην ημερήσια διάταξη ως μέσο διεθνούς πολιτικής”.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί συχνά τον όρο “σφαγή της Τριπολιτσάς”, όπως έκανε και τον Σεπτέμβριο του 2021.

Τότε, σε μια άκρως προκλητική ενέργεια, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter έναν χάρτη για την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Στον επίμαχο χάρτη απεικονίζεται η Πελοπόννησος, στην περιοχή της Τρίπολης “αναβλύζει” αίμα, επάνω του αναγράφεται η λέξη “σφαγή” και η ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 1821.

“Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν βάναυσα και αλύπητα στην Τριπολιτσά. Η απάνθρωπη αυτή σφαγή, στόχο είχε να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο στην Πελοπόννησο και έτσι πέρασε στην ιστορία ως μαύρος λεκές” αναφέρει μάλιστα η ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως ως Άλωση της Τριπολιτσάς ή σφαγή της Τριπολιτσάς ονομάζεται στη νεότερη ελληνική ιστορία η κατάληψη της πόλης της Τρίπολης στις 23 Σεπτεμβρίου του 1821, έξι μήνες μετά από την έναρξη της επανάστασης του 1821. Για το ίδιο γεγονός χρησιμοποιείται ο συνοπτικός τίτλος Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς.

Η πολιορκία από τις αρχές Ιουνίου 1821 και εν τέλει η άλωση στις 23 Σεπτεμβρίου 1821 της Τριπολιτσάς αποτέλεσε καθοριστικό σταθμό στην πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, δεδομένου ότι είχε ως αποτέλεσμα τη σταθεροποίησή της και την επικράτηση των Ελλήνων σε όλη την Πελοπόννησο, πλην ορισμένων φρουρίων.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Α.Τσίπρας: «Κάποιοι βλέπουν την επιδημία ως ευκαιρία για να επενδύσουν στον κοινωνικό κανιβαλισμό»

H εταιρεία BENETH κλείνει 5 καταστήματα λόγω COVID-19

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Τι είναι οι εκκλησίες; Κομμωτήρια η σούπερ μάρκετ ;