ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

Υπ. Εργασίας: Στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και δικαιούχοι με παιδιά με αναπηρία

Υπ. Εργασίας: Στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και δικαιούχοι με παιδιά με αναπηρία

Τη διεύρυνση των δικαιούχων που εντάσσονται στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 

Όπως τονίζεται, συνεχίζοντας την αύξηση των δράσεων για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας με αναπηρία, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021, με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Βρούτση, της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου και τη συνδρομή του διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη, αυξήθηκαν περαιτέρω οι δικαιούχοι του Προγράμματος με τη συμπερίληψη περισσότερων οικογενειών με παιδιά με αναπηρίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έως σήμερα, γίνονταν δεκτά μόνο τα αιτήματα των δικαιούχων που δεν είχαν λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα, εκτός και εάν οι δικαιούχοι ήταν ΑμεΑ οπότε μπορούσαν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα. Στο νέο πρόγραμμα (2020-2021) μπορούν για πρώτη φορά να υποβάλλουν αίτηση δικαιούχοι, εφόσον στην αίτηση έχουν δηλώσει παιδί με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω, ανεξαρτήτως αν έλαβαν συμμετοχή κατά την προηγούμενη περίοδο.

Υπενθυμίζεται, ότι το νέο πρόγραμμα προβλέπει τον τριπλασιασμό του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ από 10 εκατ. ευρώ σε 30 εκατ. ευρώ, τον υπερδιπλασιασμό των ωφελουμένων του προγράμματος από 140.000 σε 300.000, την αύξηση των διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια και την  επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους του προγράμματος «δημιουργώντας έτσι ισχυρά κίνητρα για διακοπές στη νησιωτική Ελλάδα».

Related posts

Ανοίγει τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους : Δείτε την απόφαση για τις επιταγές τουρισμού

Πανελλήνιος σύνδεσμος πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες: Επιστολή προς Αθ.Πλεύρη  Υπ. Υγείας – Η ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΩΝ

Τα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό